Sveriges kristna råds presidium samtalar med alla partiledare inför valet 2022.
På agendan för samtalen står hur politiska beslutsfattare och kyrkor ska ta hand om de akuta existentiella frågorna som till exempel pandemin och klimatkrisen orsakar.
Samtalen kommer också att handla om religionens plats i samhället och vilket arbete som görs för att minska kränkningar mot troende människor.

Måndagen 4 oktober inledde Sveriges kristna råds presidium en samtalsserie med alla partiledare inför valet 2022.

På agendan för samtalen står hur politiska beslutsfattare och kyrkor ska ta hand om de akuta existentiella frågorna som till exempel pandemin och klimatkrisen orsakar. Inte minst hur det påverkar barn och unga. Samtalen kommer också att handla om religionens plats i samhället och vilket arbete som görs för att minska kränkningar mot troende människor.
För mer information och bakgrund till samtalen läs detta pressmeddelande.

Sveriges kristna råds presidium består av föreståndare Daniel Alm, Pingst – Fria församlingar i samverkan, kardinal Anders Arborelius, biskop av Stockholms katolska stift, ärkebiskop Benjamin Dioscoros Atas, syrisk-ortodoxa kyrkan, ärkebiskop Antje Jackelén (ordförande), Svenska kyrkan och generalsekreterare Sofia Camnerin, Sveriges kristna råd.

I media:

Dagen: ”Sveriges kristna råd är på politisk charmoffensiv”
Världen Idag: ”Kristna ledare samtalar med partiledarna”