Böneveckan för kristen enhet

Böneveckan för kristen enhet är världens största ekumeniska manifestation som genomförs samtidigt i cirka 120 länder. Den infaller varje år 18-25 januari. Det är alltid samma datum varje år.

Materialet för Böneveckan för kristen enhet 2021 har utarbetats av en ekumenisk grupp i Schweiz. Temat är Bli kvar i min kärlek utifrån Johannes 15:1-17.
Det svenska översatta materialet kommer att presenteras här på hemsidan i oktober. Ladda redan nu ner det engelska grundmaterialet: Böneveckan 2021 – engelskt grundmaterial.
Läs mer om Böneveckan 2021 hos Kyrkornas världsråd.

”Bli kvar i min kärlek”


Materialet för Böneveckan för kristen enhet 2020 har utarbetats av en ekumenisk grupp på Malta. Detta präglar utformningen av innehållet som är en uppmaning att visa gästfrihet för människor på flykt utifrån den verklighet som Malta lever i med många båtflyktingar som kommer över Medelhavet. Temat är hämtat från Apostlagärningarna 28:2 då Paulus led skeppsbrott på Malta (bilden ovan):

”De visade oss särskild omsorg”

Under Böneveckan firas huvudgudstjänsten oftast ekumeniskt tillsammans med lokala församlingar från olika kyrkor och samfund. Gudstjänsten firas normalt söndagen i Böneveckan, det vill säga den 19 januari, vilket också är Bibelns dag. Sveriges kristna råd översätter och bearbetar det internationella grundmaterialet som har arbetas fram av Kyrkornas världsråd och Vatikanen.

Kontaktperson

Skrivet om Böneveckan

Från debattartiklar till blogginlägg och remissvar. Vi är aktiva i dialogen om Böneveckan. Här kan du läsa vad vi skrivit inom ämnet.