Böneveckan för kristen enhet är världens största ekumeniska manifestation som genomförs samtidigt i cirka 120 länder. Den infaller 18-25 januari, alltid samma datum varje år.

Böneveckan 2024

Temat för Böneveckan 2024 har tagits fram av en ekumenisk arbetsgrupp från Burkina Faso utifrån liknelsen om den barmhärtige samariern från Lukasevangeliet kapitel 10. Där beskrivs hur en laglärd frågar Jesus vad han ska göra för att få evigt liv. Jesu svar tecknar en bild av en kärlek som sträcker sig långt bortom de gränser den laglärde kunde föreställa sig.

Du skall älska Herren, din Gud, av hela ditt hjärta och med hela din själ och med hela din kraft och med hela ditt förstånd, och din nästa som dig själv.

Lukasevangeliet 10:27

Precis som tidigare år finns en introduktion till och en utläggning av temat för Böneveckan i menyn ovan. Där hittar du också material att ladda ner för både daglig reflektion och bön, och en ekumenisk gudstjänstordning.

Under Böneveckan firas huvudgudstjänsten oftast tillsammans av lokala församlingar från olika kyrkor och samfund. Den ekumeniska gudstjänsten infaller den 21 januari 2024.