På Sveriges kristna råd finns en bred medarbetargrupp med spridda och goda kompetenser inom hela kyrksfären.

Vi som arbetar här har ett stort samhällsengagemang. Arbetsplatsen präglas av en stark tro och vilja, att det går att påverka och förändra omvärlden. Att vi kan skapa ett mänskligare och rättvisare samhälle.

Vi är en kristen organisation och vi är måna om att alla kristna kyrkor finns representerade hos oss. Här finns bland annat katoliker, lutheraner, ortodoxa samt medarbetare från frikyrkofamiljen. Samtalen går högt och lågt och med stor respekt för varandras åsikter och synpunkter.

Sveriges kristna råd arbetar för mångfald i medarbetargruppen, särskilt avseende ålder, kön, samfundstillhörighet och trosuttryck samt för att alla ska behandlas lika. Vi vill möjliggöra ett balanserat liv med tid för både arbete och fritid och hos oss finns en öppenhet för olika livsstilsval. 

Lokaler i Alvik

Vårt kontor ligger på Ekumeniska centret, Stockholm, i fräscha lokaler vid Alviks strand, som vi delar med flera andra kristna organisationer samt myndigheten SST. Detta underlättar för ett brett kontaktnät mellan närliggande organisationer och gemenskap över samfunds- och organisationsgränser.

Andaktsliv

På Sveriges kristna råd finns möjlighet att delta i gemensamma andakter och gudstjänster i varierade former där enheten står i centrum. Övriga personalförmåner är bland annat friskvårdsbidrag.

Vi är anslutna till Arbetsgivaralliansen och har kollektivavtal med Vision och Akademikerna.

Integritetspolicy

Personuppgifter som lämnas i samband med ansökan kommer att behandlas i enlighet med Sveriges kristna råds integritetspolicy.