Kyrkornas globala vecka Aktivitetstips

Gör något helt nytt – anordna en manifestation, begär möte med kommunpolitikerna, sätt upp en musikal. Eller använd den mötesplats du redan har. Hur som helst – kom med i Kyrkornas globala vecka.

Bjud in en föreläsare

Varför inte bjuda in en talare till ditt arrangemang eller någon som kan predika under en gudstjänst på temat ”Hållbar värld för alla”?

Pilgrimsvandra

Du och din församling eller organisation kan ansluta er till den fortsatta klimatkampen, i själ och hjärta genom att göra en egen ekovandring lokalt för att uppmärksamma klimaträttvisa.

Meditationsvandring

Detta är en meditiationsvandring i klimatets tecken, med fem stationer där var och en belyser klimattemat, med symboler och bibeltexter som stämmer med fysiska symboler och som också är texter för domssöndagen (som infinner sig under Globala veckan). Meditationsvandringen kan förslagsvis övergå i en förbönsstund.

Festkväll med mat

Bjud in till en internationell festkväll. Inled exempelvis med en kortare gudstjänst utifrån årets tema. Efter gudstjänsten kan mat serveras från jordens alla hörn som representerar människorna som bor i kommunen. Hjälps åt att laga maten eller ordna ett knytkalas.

Gör en utställning

Gör en utställning som visar de lokala kyrkornas engagemang runt om i världen. Bjud in missionärer och andra medarbetare som kan berätta om egna erfarenheter om arbete utomlands.

Studieförbunden

Studieförbunden är en resurs. Kontakta dem för att få hjälp med ditt arrangemang:
Studieförbundet Sensus: www.sensus.se
Studieförbundet Bilda: www.bilda.nu