Material

Här kan du beställa material och i många fall ladda ner produkter helt fritt.

Din varukorg

0kr

0 varor

Gåvan att finnas till #23

Gåvan att finnas till riktar sig till kyrkorna och vill ge inspiration till det fortsatta arbetet med att bli inkluderande gemenskaper.

60 kr

Till gratis nedladdning
  • Produktionsår 2017
  • Nummer i skriftserien 23
  • Antal sidor 44
  • ISSN 1650-9196

Information

Leveranstid: ca 1 vecka
Porto: Tillkommer
Betalning: En faktura skickas separat
Betalningsvillkor: 30 dagar
Moms: Ingår i alla priser

Kyrkornas världsråd har arbetat med frågor om kring funktionsnedsättningar och funktionshinder sedan början av 70-talet. I samband med generalförsamlingen 1998 i Harare bildades EDAN (Ecumenical Disabilities Advocates Network) som på många sätt innebar en förnyelse för arbetet kring funktionshinderfrågor i Kyrkornas världsråd och i hela den ekumeniska rörelsen.

2003 presenterade EDAN ett dokument om en teologisk förståelse om funktionshindersfrågan, A Church of all and for all (Allas kyrka och en kyrka för alla). Det dokumentet har haft stor betydelse för samtalet om funktionshinder i den internationella ekumeniska rörelsen.

Det följdes upp med ett nytt dokument, The Gift of Being (Gåvan att finnas till) som presenterades 2016 för Kyrkornas världsråds centralkommitté. I detta dokument utgår EDAN från att livet i sig är en gåva från Gud och att vi som människor är gåvor till varandra, bara genom att vi finns till. Nu finns detta dokument från EDAN i svensk översättning.

Ladda ned filer

Klicka på filens namn för att ladda den den direkt till din dator.