Produktionsår
2011
Antal sidor
12

Kristet vittnesbörd i en mångreligiös värld

I juni 2011 publicerades det ekumeniskt mest representativa dokumentet sedan 700-talet. Bakom det står Kyrkornas världsråd, Påvliga rådet för interreligiös dialog och Evangeliska världsalliansen — det vill säga en stor del av världens kristna.

FörfattareKyrkornas världsråd, Påvliga rådet för interreligiös dialog och Evangeliska världsalliansen

Detta dokument är översatt till svenska och har fått titeln ”Kristet vittnesbörd i en mångreligiös värld” — rekommendationer för uppförande. Som kristna är vi kallade att vittna om Kristus, men den mångkulturella och mångreligiösa värld vi lever i kräver av oss att vi gör detta på ett respektfullt och etiskt godtagbart sätt. Men vad innebär det? Rekommendationerna är generellt skrivna och behöver konkretiseras i varje samhälle och situation.

Avsikten med dokumentet är att uppmuntra kyrkor, kristna råd och missionsorganisationer att reflektera kring sin nuvarande praxis och att använda rekommendationerna för att utarbeta egna riktlinjer för vittnesbörd och uppdrag bland dem som har olika religioner eller inte bekänner sig till någon religion alls.

Svenska missionsrådet (SMR) och Sveriges kristna råd (SKR) har översatt dokumentet till svenska. Det finns också en samtalsguide till detta dokument.

Dokumentet finns även översatt till flera andra språk, besök Kyrkornas världsråds webb för mer information:
http://www.oikoumene.org/en/resources/documents/wcc-programmes/interreligious-dialogue-and-cooperation/christian-identity-in-pluralistic-societies/christian-witness-in-a-multi-religious-world

Köp fysiskt exemplar

Du kan ladda ner detta material gratis ovan. Det finns också att köpa om du behöver en tryckt version.

Information

Leveranstid: ca 1 vecka
Porto: Tillkommer
Betalning: En faktura skickas separat
Betalningsvillkor: 30 dagar
Moms: Ingår i alla priser
Vid större beställningar, maila info@skr.org för en offert.

Vi har mer material om…