Laddar Arrangemang

« Alla Arrangemang

  • Detta arrangemang har redan ägt rum.

Utbildningsdag, konvertiter i asylprocessen

25 maj, 2016 kl. 09:00 - 16:30

Onsdagen den 25 maj arrangerar Sveriges kristna råd (SKR) en högaktuell utbildningsdag om konvertiter i asylprocessen. Utbildningen riktar sig främst till präster och pastorer och andra i lokala kyrkor som möter personer som vill konvertera till kristendomen under asylprocessen. Hittills har fyra utbildningar ordnats runt om i landet och responsen har varit mycket positiv. Denna gång ordnas utbildningen i Göteborg.

Att konvertera till en ny religion är en komplex och inte sällan omfattande process som kräver eftertanke och reflektion. Att möta en person som under asylprocessen önskar konvertera till kristendomen kan vara en utmanande och svår uppgift. Denna utbildningsdag är tänkt att ge dig som präst, pastor eller annars engagerad redskap och vägledning kring konvertering, särskilt om den som konverterar vill åberopa sin konversion som asylskäl.

Synen på konversion varierar inom SKR:s medlemskyrkor och därför kommer dagen att inledas med en kort reflektion kring olika teologiska utgångspunkter. Fokus för denna utbildningsdag ligger dock på de gemensamma utmaningar som vi möter och hur vi som kyrkor, trots våra olika förhållningssätt, kan förhålla oss till existerande praxis i asylprocessen.

En kort beskrivning av den svenska asylprocessen kommer att ges. Sedan kommer svensk utlänningslagstiftning och praxis kring konvertering i asylprocessen att presenteras. Vi kommer även att titta närmare på en del konkreta fall och dela med oss av goda råd. Helene Hedebris, stabsjurist från Migrationsverket kommer att finnas på plats.

Sveriges kristna råd står för inbjudan och programmet har planerats av Sveriges kristna råds migrations- och integrationsarbetsgrupp. Det utgår ingen deltagaravgift för dagen men var och en bekostar själv lunch och fika. Resa och boende ordnar och bekostar också var och en själv.

 Anmälan: 
Anmälan sker, senast den 19 maj, via följande länk: http://www.bilda.nu/sv/Amne/Cirkelinformation/?circle=777009
Anmälan är bindande.

För frågor och mer information:
Inga Johansson, Equmeniakyrkan och SKR:s arbetsgrupp, inga.johansson@equmeniakyrkan.se, 08- 580 031 81

Inbjudan med program (PDF):
Inbjudan till utbildningsdag om konvertiter Gbg

Varmt välkomna hälsar
Sveriges kristna råds migrations- och integrationsarbetsgrupp

Detaljer

Datum:
25 maj, 2016
Tid:
09:00 - 16:30
Arrangemang Kategori:

Plats

Betlehemskyrkan
Erik Dahlbergsgatan 11a
Göteborg,Sverige