Laddar Arrangemang

« Alla Arrangemang

Tid för Guds fred – inspirationsdag inför Ekumeniska året

25 september kl. 10:00 - 15:30

Sveriges kristna råd – kyrkorna tillsammans i tro och handling – har den stora glädjen att bjuda in till en inspirationsdag för lokala ekumeniska råd och lokalt ekumeniskt arbete. Det är ett tillfälle att bygga relationer, byta erfarenheter och få mer kunskap om det Ekumeniska året 2025. Dagen består av föreläsningar, samtal, mingel och fika. Det kommer erbjudas vegetarisk lunch till självkostnadspris.

Ekumeniska året 2025

Tid för Guds fred – År 2025 är ett ekumeniskt märkesår som Sveriges kristna råd beslutat att uppmärksamma utifrån historiska händelser för att inspirera till gemenskap och fred, för världens skull. Då firar vi 100 år sedan det stora ekumeniska mötet i Stockholm 1925 – det som ärkebiskop Nathan Söderblom bjöd in till och som blev ett betydelsefullt avstamp för den moderna ekumeniska rörelsen. Vi uppmärksammar också att det är 1700 år sedan det första kyrkomötet i Nicea år 325. Då enades den tidiga kyrkan kring en bekännelse av den gemensamma tro som alltjämt bär Kristi kyrka.

Detta uppmärksammande och firande planerar vi ska ske på många orter i Sverige och i ett stort gemensamt högtidligt firande i ekumeniska veckan, 19–23 augusti, 2025 i Stockholm.

Gemensam pingst – för platsens bästa

2025 sammanfaller de kyrkliga kalendrarna och världens alla kyrkor firar pingst samma helg och infaller 7–9 juni. Vi ser framför oss att kyrkorna tillsammans synliggör detta och att ekumeniska steg mot en större enhet tas på varje plats och ort. Det kan handla om olika typer av arrangemang, gudstjänster och samlingar. Kyrkor kan hållas öppna och ta plats på gator och torg. Det kan också handla om att göra något konkret som behövs på den plats där kyrkorna finns, samverkan med andra aktörer och med andra trossamfund.

Upp till fyra representanter från ert lokala ekumeniska råd eller sammanhang, är varmt välkomna den 25 september. Vi hoppas att få träffa så många av er som möjligt! Mer information och program kommer längre fram. Information om Ekumeniska året 2025 kan du läsa på Tid för Guds fred – Sveriges kristna råd

Tid: Onsdagen den 25 september, 2024 kl. 10.00-15.30
Plats: “Ljusgården”, SKR:s egna lokaler på Gustavslundsvägen 18 i Alvik, Stockholm.

Hitta hit: 5 minuters promenad från tunnelbanestationen Alvik, som enklast nås med tunnelbanans gröna linje mot Hässelby/Vällingby/Åkeshov från Stockholms Centralstation.

Anmälan senast 1 september, 2024 via formuläret nedan:

Anmälan inspirationsdag 25 september

Detaljer

Datum:
25 september
Tid:
10:00 - 15:30
Arrangemang Kategori:

Plats

Ekumeniska centret
Gustavslundsvägen 18
Stockholm,16751Sverige
+ Google Map