Laddar Arrangemang

« Alla Arrangemang

  • Detta arrangemang har redan ägt rum.

Theologies of persecution: help or hinder?

28 augusti, 2017 kl. 13:30 - 15:30

Sveriges kristna råd och Svenska missionsrådet inbjuder till ett intressant seminarium med titeln ”Theologies of persecution: help or hinder?”

I många länder befinner sig kyrkorna i utsatta situationer. Diskriminering, förtryck eller förföljelse hör till vardagen för många kristna. Samtidigt, står mäktiga kyrkor i vissa länder nära makten och anklagas för att bidra till diskriminering och förtryck av andra, inklusive andra kristna. Vad innebär våra olika teologiska traditioner för hur kyrkan hanterar frågor om förföljelse, martyrskap och religionsfrihet för alla? Kan vi använda teologi i förändringsarbetet?

Gästtalare är Prof Christof Sauer som forskat under lång tid kring teman mission, martyrskap och teologi inom de olika kyrkotraditionerna. Han är professor i religions- och missionsvetenskap på Evangeliska Teologiska Faculteten i Leuven, Belgien och är executive director vid International Institute for Religious Freedom of the World Evangelical Alliance.

Seminariet äger rum i skärningspunkten mellan teologi och praktik och kommer att ge möjlighet till fördjupning och dialog. Den är riktad  både dig som är praktiker och vill bättre förstå kyrkor och organisationer som du samarbetar med, och till dig som är intresserad av teologi och ekumenik.

Under seminariet kommer Prof Sauer att inledningstala följt av samtal mellan en praktiker och tre teologer (ortodox, katolsk och protestantisk). Därefter öppnas upp för frågor, funderingar och diskussion.

Vi bjuder på fika.

Anmälan

Seminariet är kostnadsfritt.

Anmälan sker genom att maila katherine.cash@missioncouncil.se
Sista anmälningsdag är den 23 augusti.

Detaljer

Datum:
28 augusti, 2017
Tid:
13:30 - 15:30
Arrangemang Kategori:

Plats

Ekumeniska centret
Gustavslundsvägen 18
Stockholm,16751Sverige