Laddar Arrangemang

« Alla Arrangemang

  • Detta arrangemang har redan ägt rum.

Förbönsgudstjänst: Solidaritet med utsatta troende i världen

12 november, 2015 kl. 18:00

För två år sedan möttes vi till en manifestation i centrala Stockholm för utsatta troende. Tyvärr har situationen inte blivit bättre sedan dess. Listan över länder där religions- och övertygelsefriheten kränks kan fortfarande göras lång. Vi behöver fortsätta att tala om att vi är djupt oroade och stå upp för alla människors rätt till tro.

Därför möts vi till förbönsgudstjänst torsdagen den 12 november. Vi lyfter också frågan om religions- och övertygelsefrihet till våra riksdagspolitiker och EU-parlamentariker. Vi uppmanar samtidigt alla att vara med i vår bön (se nedan).

Vi är många som medverkar:
Anders Arborelius
(biskop Stockholms katolska stift),  Yusuf Aydin (Syrisk Ortodoxa kyrkan), Anders Blåberg (generalsekreterare Svenska bibelsällskapet), Eva Brunne (biskop Stockholms stift, Svenska kyrkan), Elias Carlberg (samordnare Sveriges interreligiösa råd), Annika Damirjian (generalsekreterare Sveriges Ekumeniska kvinnoförbund), Allan Ekstedt (direktor Lepramissionen), Torbjörn Freij (Vineyard Sverige), Pelle Hörnmark (föreståndare Pingströrelsen), Kjell Larsson (missionsföreståndare Svenska Alliansmissionen), Maie Martinson (Estniska evangelisk-lutherska kyrkan), Jean Mansour (Grekisk-ortodoxa kyrkan av Antiokia), Lennart Molin (Life & Peace Institute), Tin Mörk (missionssekreterare EFS), Eva Christina Nilsson (generalsekreterare Svenska missionsrådet), Lasse Svensson (kyrkoledare Equmeniakyrkan), Antje Jackelén (ärkebiskop Svenska kyrkan), Misha Jaksic (biskopsvikarie Serbisk Ortodoxa kyrkan), Sofia Walan (generalsekreterare, Kristna Fredsrörelsen), Karin Wiborn (generalsekreterare Sveriges kristna råd), Gerard Willemsen (internationellt ansvarig Equmeniakyrkan), Marie Willermark (ledare Frälsningsarmén).

Arrangörer: Svenska missionsrådet och Sveriges kristna råd
#solidaritettroende

Alla är varmt välkomna! ________________________________________________________________

Bön för utsatta troende:

Treenige Gud, Fader och skapare av allt, Medvandrare i Jesus Kristus, Hjälpare i den heliga Anden.
Dina barn ropar: Livets Gud, led oss till rättvisa och fred.

Gud, vi kommer inför dig med svår oro. Hör våra böner för en värld som blöder och längtar efter försoning. Vi ber för människor som utsätts för ofattbart våld och förtryck. Kom med din närvaro där mörkret är stort.
Dina barn ropar: Livets Gud, Led oss till rättvisa och fred.

Gud, vi ber om fred och försoning i hela världen. Vi ber särskilt för människorna i Syrien, Egypten, Irak, Kenya, Nigeria, Palestina och Israel. Vi ber för dem som mist sina anhöriga och för den trängda kristenheten i dessa områden. Vi ber också för människor av annan tro och övertygelse som också utsätts för förföljelse.
Dina barn ropar:
Livets Gud, Led oss till rättvisa och fred.

Gud, Vi ber om fred och rättfärdighet. Vi ber om vishet och ödmjukhet hos beslutsfattare och makthavare. Vi ber för oss själva om nåden att få vara fredens bärare. Vi ber för människor på flykt och vår förmåga att ta emot dem.
Dina barn ropar:
Livets Gud, led oss till rättvisa och fred.

Din är makten och äran i evighet Amen.

Detaljer

Datum:
12 november, 2015
Tid:
18:00
Arrangemang Kategori:

Plats

St. Clara kyrka
Klarabergsgatan 37
Stockholm,Sverige