Björn Nairobi

I morse klockan tio landade jag på flygplatsen i Nairobi. Jag åkte från Arlanda igår söndag kl 21,30, åt middag kl 23 och frukost kl 4,30 och sov så gott det gick däremellan (tur jag brukar ha lätt för att somna in). Nu sitter jag lite halvsnurrig i huvudet på Desmond Tutu Conference Center medan människor från olika håll i världen anländer under dagen. Det är ganska varmt och skönt i luften även om regnet hänger lite hotande.

I morgon tisdag börjar en fyra dagar lång konsultation. Vi som är här är generalsekreterare eller (som jag) ersättare för generalsekreteraren från 41 olika nationella kyrkoråd. Från hela världen. Vartannat år hålls ett sådant möte med syftet att lära av varandra, att inspirera varandra, att samråda med varandra om hur vi på bästa sätt kan samverka i arbetet för Guds rike. I år kommer en viktig del att vara planeringen för A Pilgrimage for Justice and Peace som är ett bärande grundtema i Kyrkornas världsråds arbete under de kommande sju-åtta åren. Här får vi dela våra erfarenheter, lära av andras och göra planer tillsammans.

Jag ser verkligen fram emot dessa möten och samtal. Systrar och bröder från hela världen. Vi möts i salen med överskriften Jubilee Hall for African Dignity. Måtte vårt arbete bidra till att människors värdighet betonas i tal och handling, inte bara i Afrika utan till jordens yttersta gräns. ”En annan värld är möjlig” läste jag i Svenska kyrkans biskopars klimatbrev. Javisst!

Jag återkommer i slutet av veckan med några intryck. Till dess: ha en bra vecka!

Björn Cedersjö (4)

/Björn Cedersjö

Fortsätt läsa mer från oss