Sommartider är bråda tider för kyrkfolk. Så också för Sveriges kristna råd. Under juni har vi hunnit avverka diverse konferenser, alltifrån Europeisk konferens för studentpastorer i Uppsala samtidigt som livskvalité och livsstil var temat i Furuboda. Så har Nyhemsveckan och Torpkonferens passerat. Själv deltog jag i Midsommardialogen på Sjövik, en mötesplats för andlighet och tolvsteg.

Mötesplatser är bra platser för lärande och växt. Vi lär av varandras erfarenheter och kunskaper och vi berörs av varandras liv. Det svåra tycker jag är att stanna upp i det lilla mötet på den stora mötesplatsen, men när jag lyckas blir det inte så sällan de som blir behållningen. En gammal vän, en ny bekantskap som i ett samtal ger mig insikter om mig själv eller vår gemensamma tillvaro på jorden.

Konferenserna fortsätter; nästa vecka är SKR på plats i Almedalen där vi särskilt fokuserar frågor om migration och fred, samtidigt som några av oss åker till Budapest, Ungern och Europeiska kyrkokonferensen med temat ”and now, what are you waiting for”.

Ja, mötesplatser är bra, hoppas du har din mötesplats. Hoppas också du tar dig en stund i hängmattan eller i gräset och bara… är.

Även det är en del av sommarens välsignelse.

/Karin Wiborn

Fortsätt läsa mer från oss