Kyrkorna tillsammans i Sveriges Kristna Råd har i dagarna sänt ett brev till kronprinsessparet med en hälsning inför deras bröllop lördagen den 19 juni. I brevet skriver SKR:s generalsekreterare Sven-Bernhard Fast bland annat:

”I samband med bröllopet den 19 juni vill Sveriges Kristna Råd — Kyrkorna tillsammans i Sverige – uppvakta det kungliga brudparet med en gåva av symbolisk betydelse. De små glasänglarna från Jesu födelsestad Betlehem, som bifogas detta brev, påminner om hur änglarna i julnatten sjöng till Guds ära och om fred på jorden. En fred, som också dagens herdar i Betlehem längtar efter. De förebådar också den symboliska gåva kyrkorna i Sverige vill överlämna till det nya hemmet, en gåva som uttrycker hela kristenhetens tro på en Gud, som tagit gestalt i världen som ett barn i en krubba.

Den julkrubba som Sveriges Kristna Råd vill ge som välgångsönskan kommer från en hantverkare i Betlehem. Vår tro har rötter i det Heliga Landet, men vi delar den med människor från alla folk och länder.”

Eftersom brudparet är väldigt upptagna, så här de sista dagarna före bröllopet, uttrycker Sven-Bernhard Fast också förhoppningen att SKR, vid tillfälle hovet finner lämpligt och i god tid före jul, skall få tillfälle att överlämna gåvan till det nya hemmet i Haga slott.

Fortsätt läsa mer från oss