21 maj:

Inför pingsthelgen läser vi om pingstundret och i våra gudstjänstfirande församlingar får vi fortsatt be med världens kristna för fred för alla folk i Israel och Palestina. Situationen är fortsatt skör och vi kan be med ord som formulerats inom baptistunionen i Israel.

Vi ber:
Vi ber om fred för Jerusalem, för alla dess invånare och alla omgivande områden – för både israeler och palestinier.

Vi ber för ledare och alla med makt att de ska främja freden, så att vi kan leva fredliga och stilla liv, i gudsfruktan och helighet.

Vi ber för helande av relationerna mellan judar och araber, särskilt för våra unga, som ställs inför detta hat för första gången.

Vi ber för beskydd för kyrkor, samhällen och våra familjer. Kyrkor ställer in sina gudstjänster, eller sänder dem digitalt, därför att människor är rädda att gå ut. Vi ber särskilt för Haifa, Akko, Lod, Ramle, Jaffa, Kana i Galiléen, Tur’an och vi ber för Jerusalem.

Vi ber för folken i Israel och Palestina och för oss själva, att vi ska komma ihåg att vända våra blickar mot Gud, vår tillflykt och vår styrka, och till Jesus, fredens furste.

Vi ber för oss att vi alla ska leva vår tro genom att älska vår nästa som oss själva, och att vi i tro ska fortsätta att vara en profetisk röst i kaos och oro, och ett ljus i mörkret.
Amen

Läs gärna också Apostlagärningarna 2:1-11.


16 maj:


Med anledning av den oroliga situationen i Jerusalem och i hela Israel och Palestina sörjer vi med alla som drabbats och ber om fred och försoning. Som kristna är vi kallade att följa Freds- och Fridsfursten, Han som är vår och hela världens fred (Efesierbrevet 2:14). Fred är vägen till fred och vi får därför be om fred.

Med den världsvida kyrkan på pilgrimsvandring för fred och rättvisa ber vi:

Livets Gud, led oss till rättvisa och fred.Angående pilgrimsvandring för fred och rättvisa, läs mer här.
Angående Sveriges kristna råds arbete i Israel och Palestina, läs mer här.

Andra uttalanden om situationen:
Uttalande från World Council of Churches
Patriarker och kyrkoledare i Jerusalem

Fortsätt läsa mer från oss