I ett flyktingläger på gränsen mellan Thailand och Burma finns ett träd med en skylt där det står ”peace on earth”. Som en påminnelse för det tiotusentals burmesiska karener som bor där om kristenhetens envisa hopp. Fred på jorden, ett eko från änglasången i Betlehem. Jag håller fast vid, och tror att fred är möjlig, men inte enkel.

Och mitt arbete för fred måste börja med mig. Är jag i fred? Med mig själv, med dem som finns nära mig och min livsstil? Visst skulle jag vilja göra underverk för freden, men jag är glad för de små stegen. När det är möjligt att välja rättvisemärkt i affären, när hemmets matrester blir till jord i komposten och tiden räcker till för goda samtal med dem jag lever tillsammans med.

Små fredsaktiviteter mitt i livet. Fred på jorden!

 

Karin Wiborn, Missionsföreståndare Svenska Baptistsamfundet

080116

Fortsätt läsa mer från oss