År 2001 utsåg FN den 21 september varje år till en global vapenvilodag. Kyrkornas Världsråd inbjuder för andra året i rad till den internationella böndagen för fred den 21 september, en dag då kristna världen över uppmanas be och verka för fred.
– Den internationella böndagen för fred påminner oss som kristna om att vår bön och vårt arbete för fred och försoning hör samman. Gud har sänt sin kyrka i världen med budskapet om fred, menar Sven-Bernhard Fast, generalsekreterare på Sveriges Kristna Råd.
– Vi här i Sverige kan låta oss inspireras av det fredsarbete som görs av kyrkor på andra håll i världen. Kristna Fredsrörelsen skickar en liten grupp till Colombia, som lider av en av världens äldsta väpnade konflikter, för att lära sig mer om det fredsarbete som utförs av kyrkorna där. De kommer att delta i en fredsmarsch i huvudstaden Bogotá den 21 september, säger Anna Åkerlund, generalsekreterare i Kristna Fredsrörelsen.

Församlingar som vill uppmärksamma den internationella böndagen för fred kan göra det den 21 september men också söndagen 18 september eller den följande söndagen, 25 september. För församlingar som önskar mer inspiration när det gäller vad man kan göra för fred och försoning finns möjligheter att ansluta sig till nätverket ”Församlingar för fred”, som drivs av Sveriges Kristna Råd och Kristna Fredsrörelsen.

Fortsätt läsa mer från oss