INSTÄLLT: Receptive Ecumenism

Den femte internationella konferensen om receptiv ekumenik som skulle hållas i juni 2020 är framskjuten ett år.

  • Startdatum
  • Tid
  • Plats Abrahamsbergskyrkan
    Bävervägen 45
    Bromma
Laddar Karta...

Konferensen inställd

På grund av spridningen av Coronaviruset är konferensen framskjuten till nästa år. Den kommer att äga rum 30 juni till 3 juli 2021.

Läs mer här inför konferensen 2021: Affisch _2021 (länk)


Receptiv ekumenik är en ny form för samtal i den ekumeniska rörelsen som  vuxit fram vid Centre for Catholic Studies vid Durham University i Storbritannien. Den receptiva ekumeniken vill få oss reflektera över vad vi kan lära av andra kyrkotraditioner än vår egen för att på så sätt fördjupa vår förståelse av vår egen traditionen.

Femte konferensen

Tidigare har fyra internationella konferenser i receptiv ekumenik ägt rum i olika delar av världen och nu inbjuder Sveriges kristna råd tillsammans med Enskilda högskolan och Sigtunastiftelsen till den femte internationella konferensen i Sigtuna 22-25 juni 2020.

Konferensens syfte är att erbjuda en plattform där praktiker och akademiker möts för samtal om ekumeniska utmaningar utifrån den receptiva ekumenikens metod.

Ladda ner broschyr

Sammanfattande, engelsk broschyr om konferensen: Receptive_ecumenism_June2020

Läs mer och information om anmälan

Läs mer om konferensen hos Enskilda Högskolan Stockholm: https://www.ehs.se/Receptive-Ecumenism-Conference

Vad är receptiv ekumenik?

Läs artikel av Sara Gehlin hos Förbundet Kristen humanism: http://www.kristenhumanism.org/2018/03/26/receptiv-ekumenik-om-hopp-och-tillit-i-ekumeniska-relationer/