Receptive Ecumenism

Vi inbjuder till den femte internationella konferensen om receptiv ekumenik, denna gång Sverige och Sigtuna i juni 2020. Boka in redan nu!

  • Startdatum 2020-06-22
  • Slutdatum 2020-06-25
  • Tid Hela dagen
  • Plats Sigtuna stiftelsen
    Manfred Björkquists allé 4
    Sigtuna
Laddar Karta...

Receptiv ekumenik är en ny form för samtal i den ekumeniska rörelsen som  vuxit fram vid Centre for Catholic Studies vid Durham University i Storbritannien. Den receptiva ekumeniken vill få oss reflektera över vad vi kan lära av andra kyrkotraditioner än vår egen för att på så sätt fördjupa vår förståelse av vår egen traditionen.

Femte konferensen

Tidigare har fyra internationella konferenser i receptiv ekumenik ägt rum i olika delar av världen och nu inbjuder Sveriges kristna råd tillsammans med Enskilda högskolan och Sigtunastiftelsen till den femte internationella konferensen i Sigtuna 22-25 juni 2020.

Konferensens syfte är att erbjuda en plattform där praktiker och akademiker möts för samtal om ekumeniska utmaningar utifrån den receptiva ekumenikens metod.

Ladda ner broschyr

Sammanfattande, engelsk broschyr om konferensen: Receptive_ecumenism_June2020

Läs mer

Läs mer om konferensen hos Enskilda Högskolan Stockholm: https://www.ehs.se/Receptive-Ecumenism-Conference

Vad är receptiv ekumenik?

Läs artikel av Sara Gehlin hos Förbundet Kristen humanism: http://www.kristenhumanism.org/2018/03/26/receptiv-ekumenik-om-hopp-och-tillit-i-ekumeniska-relationer/