Internationell solidaritet som modern samhällskraft

Lördagen den 12 april kl 14-18 hålls en manifestation för internationell solidaritet som modern samhällskraft i Norrmalmskyrkan, Norrtullsgatan 37 (T-bana Odenplan) i Stockholm. Framgångar, utmaningar och lärdomar från södra Afrika är utgångspunkten. Evenemanget markerar avslutningen av arbetet med dokumentation av de svenska folkrörelsernas stöd för södra Afrikas befrielse. Vad betyder detta stöd idag? Det blir tal, musik och panelsamtal. Ett tiotal gäster från södra Afrika medverkar, tillsammans med företrädare för regeringar, parlament och enskilda organisationer. Seminariet är gratis, ingen föranmälan behövs.

Bland de medverkande finns Amandla. Amandla var ANCs kulturgrupp med över 30 personer som gjorde två större turnéer i början på 80 talet i Sverige och andra länder. Nu har man återsamlat i första hand delar av bandet och en mindre grupp sångare, sammanlagt 12 personer som kulturministeriet i Sydafrika nu ställer till förfogande.

Arrangörer: Afrikagrupperna, Palmecentret, Praktisk Solidaritet och Sveriges Kristna råd tillsammans med Diakonia, Forum Syd, LO, Landsrådet för Sveriges Ungdomsorganisationer, Nordiska Afrikainstitutet, Sigtuna Folkhögskola, Svenska FN-Förbundet, Svenska Kyrkan och med stöd från Sydafrikas Ambassad och Skandia

Fortsätt läsa mer från oss