Dr Nafisa D´Souza från Indian Network on Ethics and Climate Change (INECC) gästar Sverige under Kyrkornas globala vecka 18-25 november 2007. Temat för veckan är ”Skapelsefeber” och handlar om skapelsen, klimat och rättvisa.
– Vi är glada och stolta över att få Nafisa D´Souza som gäst under Kyrkornas globala vecka. Hon är både en röst för hur klimatförändringarna drabbar Indiens ursprungsbefolkningar och en väletablerad expert inom klimat på det internationella planet, säger Sofia Walan, projektansvarig på Sveriges Kristna Råd som står för värdskapet.

Nafisa D´Souza är chef för Laya Resource Centre som arbetar med ursprungsbefolkningar och hållbar utveckling i Indien. Nafisa D´Souza har också ett djupt engagemang i Indian Network on Ethics and Climate Change (INECC), ett nätverk med fokus på hur klimatförändringar på en global nivå drabbar marginaliserade samhällen i Indien. Sedan 1995 är hon med i Kyrkornas Världsråds arbetsgrupp för klimatfrågor och har medverkat i många internationella processer och konferenser med klimatförändringar i fokus, varav flera i FN-sammanhang.

Kyrkornas globala vecka firas 18-25 november 2007. Veckan arrangeras av kyrkorna i Sveriges Kristna Råd i samverkan med en rad organisationer. Nafisa D´Souza kommer att medverka i riksdagsseminarier, möten med regeringsföreträdare och sammankomster på flera ställen i Sverige. Under besöket i Sverige kommer Nafisa D´Souza också att medverka vid MR-dagarna i Stockholm.

Sveriges Kristna Råd hade tidigare inbjudit Grace Akumu, kenyansk klimatexpert från FNs klimatpanel, men hon fick ställa in sitt besök eftersom hon blev nominerad i parlamentsvalet i Kenya i november.

Fortsätt läsa mer från oss