Laddar Arrangemang

« Alla Arrangemang

  • Detta arrangemang har redan ägt rum.

Utbildningsdag, konvertiter i asylprocessen

25 september, 2015 kl. 09:30 - 16:30

Fredagen den 25 september arrangerar Sveriges kristna råd (SKR) en högaktuell utbildningsdag om konvertiter i asylprocessen. Utbildningen riktar sig främst till präster och pastorer och andra i lokala kyrkor som möter personer som vill konvertera till kristendomen under asylprocessen. Den första utbildningen ordnades i Stockholm den 29 maj och var mycket uppskattad. Denna gång ordnas utbildningen i Linköping och ett ytterligare utbildningstillfälle är planerat i Sundsvall den 16 november.

Att konvertera till en ny religion är en komplex och inte sällan omfattande process som kräver eftertanke och reflektion. Att möta en person som under asylprocessen önskar konvertera till kristendomen kan vara en utmanande och svår uppgift. Denna utbildningsdag är tänkt att ge dig som präst eller pastor redskap och vägledning kring konvertering, särskilt om den som konverterar vill åberopa sin konversion som asylskäl.

Synen på konversion varierar inom SKR:s medlemskyrkor och därför kommer dagen att inledas med en kort reflektion kring olika teologiska utgångspunkter. Fokus för denna utbildningsdag ligger dock på de gemensamma utmaningar som vi möter och hur vi som kyrkor, trots våra olika förhållningssätt, kan förhålla oss till existerande praxis i asylprocessen.

En närmare beskrivning av den svenska asylprocessen kommer att ges. Sedan kommer svensk utlänningslagstiftning och praxis kring konvertering i asylprocessen att presenteras. Vi kommer även att titta närmare på en del konkreta fall och dela med oss av goda råd. Dagen avslutas med en paneldebatt där bl.a. representanter från Migrationsverket, Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar samt SKR deltar.

Sveriges kristna råd står för inbjudan och programmet har planerats av Sveriges kristna råds migrations- och integrationsarbetsgrupp. Fika och lunch ingår i programmet. Se bifogat schema med preliminärt program. Deltagaravgiften är 300 kronor och faktureras i efterhand. Resa och boende ordnar och bekostar var och en själv.

Anmälan:
Anmälan senast den 18 september via följande länk:
https://dinkurs.se/appliance/?event_id=30343

Kontaktinformation:
För frågor och mer information vänligen kontakta:
Inga Johansson, Equmeniakyrkan och SKR:s arbetsgrupp, inga.johansson@equmeniakyrkan.se, 08- 580 031 81 (allmänna frågor)
eller
Susanna Löfgren, Svenska kyrkan, Linköpings stift,
susanna.lofgren@svenskakyrkan.se, 013-242689 (praktiska frågor).

Program:
För information och program (PDF):
Inbjudan till utbildningsdag om konvertiter Linköping

Varmt välkomna!

Sveriges kristna råds migrations- och integrationsarbetsgrupp

Detaljer

Datum:
25 september, 2015
Tid:
09:30 - 16:30
Arrangemang Kategori:

Plats

Missionskyrkan i Linköping
Drottninggatan 22
Linköping,Sverige