Laddar Arrangemang

« Alla Arrangemang

  • Detta arrangemang har redan ägt rum.

Release nytt diakonimaterial ”Stöd till barn & ungdomar”

14 mars, 2016 kl. 10:30 - 11:30


Allt fler barn och ungdomar söker vård för psykisk ohälsa. Experter larmar om ett växande samhällsproblem. Men framförallt handlar det om ett lidande för många unga.

Foto: Josefin Casteryd / IKON.

Nu vill kyrkorna ge ett gemensamt bidrag i detta arbete genom att lansera ett nytt material som både ger stöd till drabbade, men också ger vägledning till de som är engagerade i socialt arbete, exempelvis diakoner och barn- och ungdomsledare.

SKR:s referensgrupp för diakoni, med representanter från kyrkor och organisationer, lanserar i mars ett helt nytt material om barn och ungas psykiska ohälsa i form av en digital verktygslåda. Den innehåller tips och råd, filmer, intervjuer och andra hjälpmedel, både för den som är drabbad och de som finns som stöd runtomkring.

Detta arbete är en del av Diakonins månad som uppmärksammas i september varje år. Nytt för i år är att materialet publiceras digitalt med uppföljning av material en gång i kvartalet. Tidigare producerade Diakonins månad en tryckt skrift vid ett tillfälle under året.

Den 14 mars sker release av det nya materialet – dit du är välkommen! Du kanske är diakon, pastor/präst, ungdomsledare eller journalist som är nyfiken på det nya materialet. Då visar vi upp webben, ser på filmklipp och minglar tillsammans.

Vi bjuder på dricka och snacks!

Vi behöver veta hur många som kommer så vi behöver din anmälan senast torsdagen den 10 mars. Välkommen!

Detaljer

Datum:
14 mars, 2016
Tid:
10:30 - 11:30
Arrangemang Kategori:

Plats

Ekumeniska centret
Gustavslundsvägen 18
Stockholm,16751Sverige