Laddar Arrangemang

« Alla Arrangemang

  • Detta arrangemang har redan ägt rum.

Om konvertiter i asylprocessen

11 maj, 2017 kl. 09:00 - 16:30

Torsdagen den 11 maj 2017 arrangerar Sveriges kristna råd (SKR) en högaktuell utbildningsdag om konvertiter i asylprocessen. Utbildningen riktar sig till människor som möter personer som vill konvertera till kristendomen under asylprocessen och arrangeras i Sunne.

Att konvertera till en ny religion är en komplex och omfattande process som kräver eftertanke och reflektion. Att möta en person som under asylprocessen önskar konvertera till kristendomen kan vara utmanande och svårt. Denna utbildningsdag är tänkt att ge dig som är engagerad i dessa frågor redskap och vägledning kring konvertering, särskilt om den som konverterar vill åberopa detta som asylskäl.

Synen på konversion varierar inom SKR:s medlemskyrkor och därför kommer dagen att inledas med en kort reflektion kring olika teologiska utgångspunkter. Fokus för denna utbildningsdag ligger dock på de gemensamma utmaningar som vi möter och hur vi som kyrkor, trots våra olika förhållningssätt, kan förhålla oss till existerande praxis i asylprocessen.

En kort beskrivning av den svenska asylprocessen kommer att ges. Sedan kommer svensk utlänningslagstiftning och praxis kring konvertering i asylprocessen att presenteras. Vi kommer även att titta närmare på en del konkreta fall och dela med oss av goda råd. En representant från Migrationsverket kommer att finnas på plats.

Vad? Utbildningsdag om konvertiter i asylprocessen
Var? Sunne församlingshem
När? Torsdag den 11 maj klockan 9-16.30
Vilka medverkar? Bo Johansson från Rådgivningsbyrån, Björn Cedersjö från Sveriges kristna råd, P.O Byrskog och Michael Williams från Svenska kyrkan medverkar under dagen.
Kostar det nåt? Nej, dagen är kostnadsfri.
Hur anmäler jag mig? Via mejl till mailto:sunne.pastorat@svenskakyrkan.seeller telefon 0565-688 550. Sista anmälningsdag är den 8 maj. Ange eventuell specialkost.
Har du frågor? Inga Johansson, Equmeniakyrkan och SKR:s arbetsgrupp, svarar på frågor om kursinnehåll, henne når du på inga.johansson@equmeniakyrkan.se eller 08-580 031 81. Karin Lövestam-Öberg, diakon, svarar på frågor om det praktiska, henne når du på karin.lovestam-oberg@svenskakyrkan.se eller 0706-713 961.

Läs mer

Program: Inbjudan konvertitutbildning, Sunne

 

Detaljer

Datum:
11 maj, 2017
Tid:
09:00 - 16:30
Arrangemang Kategori:

Plats

Sunne församlingshem
Kyrkogatan 4
Sunne,Sverige

Kontaktperson

Om du har några frågor om det här evenemanget hjälper vi gärna till.

Sofia Camnerin

generalsekreterare

sofia.camnerin@skr.org