Laddar Arrangemang

« Alla Arrangemang

  • Detta arrangemang har redan ägt rum.

Kyrkornas nätverksdag kring migration och integration – digitalt via Zoom

14 oktober, 2020 kl. 09:00 - 16:30

De planerade nätverksdagarna i våras, 1-2 april, blev tvungna att ställas in p.g.a. coronapandemin. Vi väljer nu att göra en nedbantad version via det digitala mötesverktyget Zoom.

Innehåll och upplägg

Vi delar in dagen i fyra pass.

09.00-10.30 Vad betyder förslagen som den parlamentariska kommittén lämnar i sitt betänkande?
I höst lämnar den parlamentariska kommittén in ett betänkande om Sveriges nya migrationspolitik. Asylrättscentrum går igenom vad förslagen i betänkandet innebär och hur de förhåller sig till Sveriges internationella åtaganden. Det kommer även finnas utrymme att ställa frågor.
Medverkande: Sofia Rönnow-Pessah, jurist vid Asylrättscentrum

11.00-12.00 Återvändandeprocessen i spåret av pandemin
Reserestriktioner mellan länder har införts till följd av COVID-19-pandemin. Svenska myndigheter kan därför inte verkställa av- eller utvisningsbeslut i samma utsträckning som tidigare. Vad gäller för individer här i Sverige som inte har rätt att stanna, men inte heller kan återvända till sina ursprungsländer? Asylrättscentrum ger en uppdaterad bild av läget kring bland annat möjlighet till verkställighetshinder för denna grupp, återinträde i LMA (ekonomisk ersättning under asylprocessen) och situationen för förvarstagna när resor inte kan ske.
Medverkande: Linnea Midtsian, jurist vid Asylrättscentrum

12.45-13.10 Delande i smågrupper
Vi får möjlighet att dela erfarenheter och tankar från våra olika sammanhang, detta sker i mindre grupper.

13.15-16.30 Tid för ett vi
Hur bemöter vi högerextremism och rasism? Och vilken roll kan kyrkan och civilsamhället spela för att skapa antirasistisk förändring? Haris Grabovac från Expo föreläser och leder samtalet.

Datum och tider

Programmet äger rum onsdagen den 14 oktober. Ramtiderna är klockan 09.00 till 16.30.

Kostnad

Ingen deltagaravgift.

Anmälan

Anmälan görs via Sensus hemsida där det även finns ytterligare information: https://www.sensus.se/kurser-och-evenemang/kyrkornas-natverksdag-kring-migration-och-integration-digitalt-via-zoom-435682/

Absolut sista anmälningsdag är måndag 12 oktober. Du som anmält dig kommer så småningom få ett mejl med mer information och länk till mötesrummet i Zoom.

Arrangörer

Dagarna arrangeras av Sveriges kristna råd, i samarbete med studieförbunden Bilda och Sensus.

Detaljer

Datum:
14 oktober, 2020
Tid:
09:00 - 16:30
Arrangemang Kategori: