Laddar Arrangemang

« Alla Arrangemang

  • Detta arrangemang har redan ägt rum.

Inbjudan till utbildningsdag om konvertiter i asylprocessen

22 mars, 2017 kl. 09:30 - 16:30

Onsdagen 22 mars arrangerar Sveriges kristna råd (SKR) en högaktuell utbildningsdag om konvertiter i asylprocessen. Utbildningen riktar sig främst till präster och pastorer och andra i lokala kyrkor som möter personer som vill konvertera till kristendomen under asylprocessen. Hittills har sju utbildningar ordnats runt om i landet och responsen har varit mycket positiv. Denna gång ordnas utbildningen i Rättvik.

Att konvertera till en ny religion är en komplex och inte sällan omfattande process som kräver eftertanke och reflektion. Att möta en person som under asylprocessen önskar konvertera till kristendomen kan vara en utmanande och svår uppgift. Denna utbildningsdag är tänkt att ge dig som präst, pastor eller annars engagerad, redskap och vägledning kring konvertering, särskilt om den som konverterar vill åberopa sin konversion som asylskäl.

Synen på konversion varierar inom SKR:s medlemskyrkor och därför kommer dagen att inledas med en kort reflektion kring olika teologiska utgångspunkter. Fokus för denna utbildningsdag ligger dock på de gemensamma utmaningar som vi möter och hur vi som kyrkor, trots våra olika förhållningssätt, kan förhålla oss till existerande praxis i asylprocessen.

En kort beskrivning av den svenska asylprocessen kommer att ges. Sedan kommer svensk utlänningslagstiftning och praxis kring konvertering i asylprocessen att presenteras. Vi kommer även att titta närmare på en del konkreta fall och dela med oss av goda råd. En representant från Migrationsverket kommer att finnas på plats.

Sveriges kristna råd står för inbjudan och programmet har planerats av Sveriges kristna råds migrations- och integrationsarbetsgrupp. Utbildningsdagen görs i samverkan med Västerås stift, Svenska kyrkan.

Kostnad: 400 kr (kursavgift, lunch och fika)
Anmälan: https://svenskakyrkan.se/vasterasstift/app/kurser/galleri
Skriv konvertiter i sökrutan så kommer du till rätt kurs!
Kom ihåg att meddela specialkost, allergier etc. vid anmälan.
Sista anmälningsdag: 14 mars.

För frågor om kursinnehåll vänligen kontakta:
Inga Johansson, Equmeniakyrkan och SKR:s arbetsgrupp
Telefon: 08-580 031 81 inga.johansson@equmeniakyrkan.se

Frågor om det praktiska besvaras av:
Nils Åberg, Stiftsadjunkt, Asyl- och flyktingfrågor, Västerås stift
Telefon: 021-17 85 53, nils.aberg@svenskakyrkan.se

Varmt välkomna!
Sveriges kristna råds migrations- och integrationsarbetsgrupp

Detaljer

Datum:
22 mars, 2017
Tid:
09:30 - 16:30
Arrangemang Kategori:

Plats

Stiftsgården Rättvik
Kyrkvägen 2
Rättvik,Sverige