Laddar Arrangemang

« Alla Arrangemang

  • Detta arrangemang har redan ägt rum.

Den svenska ekumeniska helgen

3 november, 2018 kl. 00:00 - 4 november, 2018 kl. 00:00


Under allhelgonahelgen inbjuder Sveriges kristna råd tillsammans med Svenska kyrkan och Equmeniakyrkan till en ekumenisk helg i Uppsala för att bland annat uppmärksamma att det i år är 50 år sedan Kyrkornas världsråds generalförsamling i Uppsala.

För 50 år sedan möttes Kyrkornas världsråds generalförsamling i Uppsala under temat ”Se jag gör allting nytt”. Uppsala 1968 kom att få stor betydelse för den ekumeniska rörelsen i det fortsatta engagemanget för rättvisa och fred. Många av frågeställningarna från Uppsala 1968 är fortsatt aktuella för kyrkorna och detta vill vi uppmärksamma; ”vilka är utmaningarna för kyrkorna idag och för framtiden”? och ”hur ser skärningspunkten mellan kyrka och samhälle ut idag?”

Cirka 200 personer väntas delta i ett program som innehåller föreläsningar och seminarier. Helgen avslutas med en ekumenisk högtidsgudstjänst i Uppsala domkyrka den 4 november klockan 11.00. Gudstjänsten leds av ärkebiskop Antje Jackelén och Kyrkornas världsråds generalsekreterare Olav Fykse Tveit predikar. Medverkar gör också representanter för medlemskyrkorna inom Sveriges kristna råd.

Inbjudan till helgen är personlig men söndagens gudstjänst är öppen för alla.

Mer information

Svenska kyrkan: https://www.svenskakyrkan.se/varldsvid-kyrka-samlas-i-uppsala

 

Detaljer

Start:
3 november, 2018 kl. 00:00
Slutar:
4 november, 2018 kl. 00:00
Arrangemang Kategori:

Plats

Uppsala domkyrka
Domkyrkoplan
Uppsala,75310Sverige