Laddar Arrangemang

« Alla Arrangemang

  • Detta arrangemang har redan ägt rum.

Att skapa skydd genom närvaro

14 november, 2018 kl. 10:00 - 12:00

Att skapa skydd genom närvaro – erfarenheter, lärdomar, utmaningar, möjligheter

Varmt välkomna till en förmiddag för fördjupad kunskap och praktisk reflektion kring metoden internationell medföljning!

Internationell medföljning är en ickevåldsmetod som syftar till att påverka olika aktörers handlingsutrymme för att göra det möjligt för människor att arbeta för fred och rättvisa. Metoden bygger på antagandet att internationella följeslagare eller fredsobservatörer, kan fylla en viktig roll i relation till påverkan på förövare och de beslutskedjor som dessa ingår i utifrån det ramverk för skydd av civila som folkrätten inrättar.

Frågeställningar

Hur kan erfarenheterna från internationell medföljning i Latinamerika appliceras på följeslagarprogrammet i Palestina och Israel? Vilka förutsättningar behövs för att metoden ska fungera? Ger metoden internationell medföljning resultat? Vilka resultat ser vi? Vilka gemensamma utmaningar ser vi vad gäller tillämpningen av metoden i de föränderliga kontexter där vi verkar?

Medverkande

Medverkar gör Frida Larsson och Kristina Hellqvist som arbetar på Kristna Fredsrörelsen. Frida har arbetat sedan 2013 med Kristna Fredsrörelsens program för skydd av människorättsförsvarare i Latinamerika. Kristina arbetar med fredprogrammet sedan 2017 och var följeslagare i Betlehem 2007. Medverkar gör också Jonas Thorängen och Alexandra Iriarte, koordinatorer för det ekumeniska följeslagarprogrammet, Sveriges kristna råd. De bidrar med erfarenheter från flera års utbildning av följeslagare och utvärdering av följeslagares uppdrag i Palestina och Israel.

Anmälan

Anmäl ditt deltagande senast den 9 november till jonas.thorangen@skr.org
Arrangemanget är kostnadsfritt.

Arrangörer

Ekumeniska följeslagarprogrammet i Palestina och Israel och Kristna fredsrörelsen.

 

Detaljer

Datum:
14 november, 2018
Tid:
10:00 - 12:00
Arrangemang Kategori:

Plats

Ekumeniska centret
Gustavslundsvägen 18
Stockholm,16751Sverige