Internationella gruppen Norra Nöbbelövs församling
Internationella gruppen i Norra Nöbbelövs församling: Marie Körner, Maria Brynge, Agneta Carlberg, Frances Svalenius och Margareta Karpsten. Saknas på bilden: Hanna Pierre Nilsson, Maria Wingren och Karin Boberg.

Ekeby församling, Norra Nöbbelövs församling och Slottsstadens församling är alla tre församlingar i Lunds stift, Svenska kyrkan. I och med de nya församlingarna som diplomeras på söndag är antalet Kyrka för Fairtrade-diplomerade församlingar i Sverige nu är totalt 90!

-Vi i Norra Nöbbelövs församling är så glada att få diplomeras som Kyrka för Fairtrade nu på söndag, den första Advent! Vi har under många år arbetat med rättvise-, freds-, gender- och miljöfrågor; och nu när vi startat en Internationell grupp i församlingen kom idén att även ansöka formellt om att få bli Kyrka för Fairtrade, säger Agneta Carlberg, präst i Norra Nöbbelövs församling och ordförande i Institutet för Kontextuell Teologi i Sverige.

-Vi är glada över att ha blivit godkända som Kyrka för Fairtade – och det känns stort och inspirerande att nu få fira i samband med diplomeringen och fortsätta att fördjupa vårt arbete med vår tro, kallelse och rättvisefrågor; och på kreativa sätt utforska och inspireras av hur  tros- och rättvisefrågor hänger samman och kan få bli viktiga i våra liv; vi är ju alla en enda kropp, en enda mänsklighet, säger Agneta Carlberg.

Sveriges kristna råd och Föreningen för Fairtrade gratulerar församlingarna till sina välförtjänta diplom och önskar dem allt gott i det fortsatta arbetet med rättvis handel och etisk konsumtion.

 

 

Fortsätt läsa mer från oss