Muslimska själavårdare inom Kriminalvården, Stockholm

Inom svensk kriminalvård finns sammanlagt 180 präster, pastorer, diakoner, ordensfolk och muslimska själavårdare organiserade genom Nämnden för andlig vård (Nav). De har i uppdrag att möta de intagnas behov av personliga samtal, att ordna gudstjänster och samtalsgrupper samt att medverka i undervisning och vägledning i etiska och existentiella frågor. Verksamheten samordnas genom Sveriges kristna råd. Vi söker nu muslimska medarbetare för arbete på fem olika verksamhetsställen i Stockholmstrakten.

Andlig vård i Kriminalvården är ett samarbete mellan Kriminalvården, Sveriges kristna råd och lokala församlingar. På varje berörd anstalt/häkte finns en lokal nämnd för andlig vård (Nav).

Vi söker dig som är muslimsk själavårdare. För att vara aktuell för tjänsterna har du en teologisk utbildning som sträcker sig över minst två år, samt gärna ekumeniska och interreligiösa kunskaper och erfarenheter. Vi önskar även att du har erfarenhet från församlingsarbete och gärna arbete med utsatta människor inom andra samhälleliga institutioner. Du är trygg i din teologiska grundsyn och vill arbeta med praktisk teologi på det lokala planet.

I ditt arbete som Nav-medarbetare ingår du i ett team som ansvarar för verksamheten på anstalten och/eller häktet. Det innefattar enskilda samtal med intagna/häktade samt möten med Kriminalvårdens personal. Arbetet utförs i arbetslag tillsammans med representanter från Svenska kyrkan, andra kristna samfund och företrädare för andra religioner. Ett muslimskt samfund/förbund eller förening kommer att vara din arbetsgivare, och det är viktigt att du är medlem i någon muslimsk förening/församling, som ingår i ett muslimskt förbund/samfund.

Vi söker medarbetare till

Hall, anstalt, 3 dagar per vecka,
Täby, anstalt, 6 timmar per vecka,
Beateberg och Asptuna, anstalter, sammanlagt 4 timmar per vecka
Huddinge,
häkte, 8 timmar per vecka

Då tjänsterna kan kombineras på olika sätt, vill vi uppmana dig som är intresserad att gärna söka flera av tjänsterna.

Ansökan

Informationen om tjänsten kan komma att uppdateras här på hemsidan under ansökningstiden. Sista ansökningsdag är den 18 januari 2021.

Ansökan med personligt brev och CV skickas till navtjanst@skr.org
Skriv ”Nav-medarbetare/namnet på anstalt/häkte” i rubriken.

Mer information

För mer information om Nav, se SKR:s hemsida. För mer information om de olika anstalterna och häktena, se Kriminalvårdens hemsida www.kriminalvarden.se

Frågor

Har du frågor är du välkommen att kontakta:
Smajo Sahat
Nav-konsulent, smajo.sahat@skr.org, 08-453 68 54

Personuppgifter som lämnas i samband med ansökan kommer att behandlas i enlighet med Sveriges kristna råds integritetspolicy.

Information om tjänsten

  • Annonserades den 21 december, 2020
  • Sista ansökningsdatum 18 januari, 2021
  • Plats Stockholmsområdet