Muslimsk själavårdare inom Kriminalvården, Stockholm

Inom svensk kriminalvård finns sammanlagt 180 präster, pastorer, diakoner, ordensfolk och muslimska själavårdare organiserade genom Nämnden för andlig vård (Nav). De har i uppdrag att möta de intagnas behov av personliga samtal, att ordna gudstjänster och samtalsgrupper samt att medverka i undervisning och vägledning i etiska och existentiella frågor. Verksamheten samordnas genom Sveriges kristna råd. Vi söker nu medarbetare för arbete på sex olika platser i Sverige.

Andlig vård i Kriminalvården är ett samarbete mellan Kriminalvården, Sveriges kristna råd och lokala församlingar. På varje berörd anstalt/häkte finns en lokal nämnd för andlig vård (Nav).

Vi söker dig som är muslimsk själavårdare. För att vara aktuell för tjänsten har du en teologisk utbildning, som sträcker sig över minst två år, samt gärna ekumeniska erfarenheter och interreligiösa kunskaper. Vi önskar även att du har erfarenhet från församlingsarbete och gärna arbete med utsatta människor inom andra samhälleliga institutioner. Du är trygg i din teologiska grundsyn och vill arbeta med praktisk teologi på det lokala planet.

I ditt arbete som Nav-medarbetare ingår du i ett team som ansvarar för verksamheten på anstalten och/eller häktet. Det innefattar i första hand enskilda samtal samt möten med Kriminalvårdens personal. Arbetet utförs i arbetslag tillsammans med representanter från Svenska kyrkan, andra kristna samfund och företrädare för andra religioner. En muslimsk förening kommer att vara din arbetsgivare.

Vi söker medarbetare till häktet Huddinge och anstalterna Asptuna, Hall, Norrtälje och Storboda (Märsta)

Om man kombinerar alla anstalter och häkten blir tjänsten ca 100 %, men det är också möjligt att dela upp det så att det blir två tjänster på ca 50 % eller annan fördelning.

Ansökan

Informationen om tjänsterna kan komma att uppdateras här på hemsidan under ansökningstiden. Sista ansökningsdag är den 21 september 2019.

Ansökan med personligt brev och CV skickas till: rekrytering@skr.org.
Skriv ”Nav-medarbetare/namnet på anstalt/häkte” i rubriken.

Mer information

För mer information om Nav, se SKR:s hemsida. För mer information om de olika anstalterna och häktena, se Kriminalvårdens hemsida www.kriminalvarden.se

Frågor

Har du frågor är du välkommen att kontakta:
Smajo Sahat
Nav-konsulent, smajo.sahat@skr.org, 08-453 68 54

Personuppgifter som lämnas i samband med ansökan kommer att behandlas i enlighet med Sveriges kristna råds integritetspolicy.

Information om tjänsten

  • Annonserades den 28 juni, 2019
  • Sista ansökningsdatum 21 september, 2019
  • Omfattning 50-100 %%
  • Plats Stockholm