REKRYTERING INSTÄLLD! Koordinator för Ekumeniska följeslagarprogrammet i Palestina och Israel

Rekryteringen gällande koordinator för Ekumeniska följeslagarprogrammet i Palestina och Israel är inställd på grund av rådande situation gällande Coronaviruset.

Nedan rekrytering är inte längre aktuell:

Sveriges kristna råd bildades i slutet av 1992 och har idag 26 medlemskyrkor och tre observatörer från fyra kyrkofamiljer i Sverige. Som ”kyrkorna tillsammans” är SKR en gemensam resurs för kyrkorna. SKR är huvudman för Ekumeniska följeslagarprogrammet, som skickar följeslagare till Palestina och Israel. Syftet med följeslagarnas närvaro är att dämpa våld och att främja respekten för folkrätten. Genom praktisk solidaritet stöds utsatta grupper i Palestina och Israel.

Motiveras du av att arbeta med civilas situation i konfliktområden? Vi erbjuder en arbetsplats där arbetsgemenskapen är stark med många tillfällen till möten med nya människor och varierande arbetsuppgifter även utanför kontoret. Världens strålkastare är ofta riktade mot det konfliktområde där våra följeslagare verkar och det speglar sig i våra koordinatorers vardag.

Sveriges kristna råd söker en vikarie vid föräldraledighet med god möjlighet till förlängning. SKRs kansli består av ett femtontal medarbetare varav tre är koordinatorer för följeslagarprogrammet i Palestina och Israel. Arbetet innebär nära kontakter med våra följeslagare men också med Sida, Kyrkornas Världsråd och det lokala kontoret i Jerusalem.

Arbetsuppgifter

Förutom samordning av olika aktörer för att möjliggöra följeslagarprogrammet består koordinationens arbete av information, ekonomiuppföljning, ansökan, rapportering, rekrytering samt utbildning av nya följeslagare samt att vara en del av SKRs kansli. Den konkreta fördelningen av arbetsuppgifterna sker i samråd mellan Följeslagarprogrammets tre koordinatorer och generalsekreteraren.

Ekonomisk uppföljning, utveckling och projekthandläggning är en central uppgift för den koordinator som nu ska vara föräldraledig.

Vi söker dig som har en akademisk examen, erfarenhet och kunskap om att handlägga, följa upp och redovisa projekt. Du talar och skriver flytande engelska och har god kunskap om och/eller erfarenhet av Israel och Palestina samt följeslagarmetoden eller annan fredsfrämjande internationell närvaro. Du har erfarenhet av humanitärt arbete eller utvecklingssamarbete och gärna i fält.

Ansökan

Tjänsten är ett föräldravikariat på 100% under 8 månader, med möjlighet till tillsvidare anställning. Tillträde 1 maj eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är den 15 april 2020, urvalet sker löpande och intervjuer påbörjas innan ansökningstidens slut.

Vi tar endast emot ansökningar via e-post. Ansökan med personligt brev och meritförteckning samt löneanspråk skickas till: rekrytering@skr.org. Vi arbetar för mångfald och för att en bredd av våra medlemskyrkor ska finnas representerade bland våra anställda.

Mer information

Karin Wiborn, generalsekreterare: karin.wiborn@skr.org eller tfn 08-453 68 01.
Arja Stenholm, kansliansvarig: arja.stenholm@skr.org eller tfn 08-453 02.

Facklig representant och information om det Ekumeniska följeslagarprogrammet:
Jonas Thorängen: jonas.thorangen@skr.org eller tfn 08-453 68 12.

Läs mer om Ekumeniska följeslagarprogrammet i Palestina och Israel: http://foljeslagarprogrammet.se/

Information om tjänsten

  • Annonserades den 2 mars, 2020
  • Sista ansökningsdatum 15 april, 2020
  • Omfattning 100%
  • Plats Alvik, Ekumeniska centret