Diakon/Präst (Svenska kyrkan) inom Kriminalvården, 100 % i Göteborg

Backa pastorat är ansvarig för Svenska kyrkans personal i den andliga vården inom kriminalvården som sker på Göteborgs samtliga anstalter, häktet och i rättspsykiatrin. Arbetslaget består av en diakon och tre präster.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara diakon eller präst inom kriminalvården. Tjänsten är förlagd på häktet samt en eller två av ovan nämnda institutioner. I den lokala arbetsgruppen ingår medarbetare från andra trossamfund och religioner.
De huvudsakliga arbetsuppgifterna är enskilda själavårdssamtal, gudstjänster och gruppsamtal. En gång i månaden tjänstgör du i någon av pastoratets kyrkor. Arbetshandledning ingår.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet i själavård och har varit diakon eller präst i minst fem år. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, högre själavårdsutbildning eller genomgången grundkurs för diakoner och präster i kriminalvården kan vara meriterande.

Du är trygg i din roll som själavårdare och gudstjänstledare. Du är en social person som har lätt att anknyta till andra människor, är lyhörd och är öppen för den situation som det innebär att vara frihetsberövad. Du kan samarbeta med människor med olika åsikter och trosuppfattningar. Du är flexibel och kan ta dig an praktiska uppgifter i arbetet. Du förväntas vara strukturerad, noggrann, stresstålig och initiativtagande. Du har en beredskap för den speciella arbetsmiljön som kriminalvården medför.

Förutom fackmässig kompetensen värdesätter vi samarbetsförmåga, social kompetens, förmåga till överblick samt lojalitet med kyrkans uppgift och mål.
Tillhörighet till Svenska Kyrkan förutsätts.

Tillträde: 1 juni 2021.

Upplysningar lämnas av:
Lars Olof Andersson, präst i kriminalvården, telefon 031-17 98 22
Andrea Schleeh, kyrkoherde, telefon 031-17 98 11

Ansökan jämte meritförteckning och referenser mejlas till backa.ansok@svenskakyrkan.se. Ange löneanspråk.

Sista ansökningsdag: 21 januari 2021

Anställningsintervjuer planeras att hållas 1 februari 2021.

Information om tjänsten

  • Annonserades den 8 januari, 2021
  • Sista ansökningsdatum 21 januari, 2021
  • Omfattning 100 %%
  • Plats Göteborg