Material

Här kan du beställa material och i många fall ladda ner produkter helt fritt.

Din varukorg

40.00kr

1 varor

Kristet vittnesbörd i en mångreligiös värld

I juni 2011 publicerades det ekumeniskt mest representativa dokumentet sedan 700-talet. Bakom det står Kyrkornas världsråd, Påvliga rådet för interreligiös dialog och Evangeliska världsalliansen — det vill säga en stor del av världens kristna.

Författare Kyrkornas världsråd, Påvliga rådet för interreligiös dialog och Evangeliska världsalliansen

Till gratis nedladdning
  • Produktionsår 2011
  • Antal sidor 12

Detta dokument är översatt till svenska och har fått titeln ”Kristet vittnesbörd i en mångreligiös värld” — rekommendationer för uppförande. Som kristna är vi kallade att vittna om Kristus, men den mångkulturella och mångreligiösa värld vi lever i kräver av oss att vi gör detta på ett respektfullt och etiskt godtagbart sätt. Men vad innebär det? Rekommendationerna är generellt skrivna och behöver konkretiseras i varje samhälle och situation.

Avsikten med dokumentet är att uppmuntra kyrkor, kristna råd och missionsorganisationer att reflektera kring sin nuvarande praxis och att använda rekommendationerna för att utarbeta egna riktlinjer för vittnesbörd och uppdrag bland dem som har olika religioner eller inte bekänner sig till någon religion alls.

Svenska missionsrådet (SMR) och Sveriges kristna råd (SKR) har översatt dokumentet till svenska. Det finns också en samtalsguide till detta dokument.

Dokumentet finns även översatt till flera andra språk, besök Kyrkornas världsråds webb för mer information:
http://www.oikoumene.org/en/resources/documents/wcc-programmes/interreligious-dialogue-and-cooperation/christian-identity-in-pluralistic-societies/christian-witness-in-a-multi-religious-world

Ladda ned filer