Koordinator för Ekumeniska följeslagarprogrammet i Palestina och Israel

Motiveras du av att arbeta med civilas situation i konfliktområden? Vi erbjuder en arbetsplats där arbetsgemenskapen är stark med många tillfällen till möten med nya människor och varierande arbetsuppgifter även utanför kontoret. Världens strålkastare är ofta riktade mot det konfliktområde där våra följeslagare verkar och det speglar sig i våra koordinatorers vardag.

Sveriges kristna råd söker en koordinator till Ekumeniska följeslagarprogrammet i Palestina och Israel.

Sveriges kristna råd bildades 1992 och har idag 26 medlemskyrkor och tre observatörer från fyra kyrkofamiljer i Sverige. Som ”kyrkorna tillsammans” är SKR en gemensam resurs för kyrkorna. SKR är huvudman för Ekumeniska följeslagarprogrammet, som skickar följeslagare till Palestina och Israel. Syftet med följeslagarnas närvaro är att dämpa våld och att främja respekten för folkrätten. Genom praktisk solidaritet stöds utsatta grupper i Palestina och Israel.

SKR:s kansli består av ett femtontal medarbetare varav tre är koordinatorer för Ekumeniska följeslagarprogrammet i Palestina och Israel. Arbetet innebär nära kontakter med våra följeslagare men också med Sida, Kyrkornas Världsråd och det lokala kontoret i Jerusalem.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som har en akademisk examen i ekonomi- eller samhällsvetenskap  och har erfarenhet och kunskap om att handlägga, följa upp och redovisa projekt. Ekonomisk uppföljning, utveckling och projekthandläggning är centrala uppgifter för tjänsten.

Tjänsten innebär samordning med olika aktörer för att möjliggöra Följeslagarprogrammet. Koordinationens arbete består därutöver av informationsarbete, ekonomiuppföljning, ansökan och rapportering av biståndsmedel, rekrytering och utbildning av nya följeslagare. Du kommer också att vara en del av SKR:s kansli och bidra till organisationen som helhet. Den konkreta fördelningen av arbetsuppgifterna sker i samråd mellan Följeslagarprogrammets tre koordinatorer och generalsekreteraren.

Du talar och skriver flytande svenska och engelska. Det är meriterande om du har kunskap om och/eller erfarenhet av Israel och Palestina och följeslagarmetoden eller annan fredsfrämjande internationell närvaro. Det är meriterande om du har erfarenhet av humanitärt arbete eller utvecklingssamarbete och gärna i fält.

Ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde 1 september eller  enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är den 15 augusti 2021.

Vi tar endast emot ansökningar via e-post. Ansökan med personligt brev och meritförteckning samt löneanspråk skickas till: rekrytering@skr.org  Vi arbetar för mångfald och för att en bredd av våra medlemskyrkor ska finnas representerade bland våra anställda.

Mer information:

Sofia Camnerin , generalsekreterare: sofia.camnerin@skr.org eller tfn 08-453 68 01.
Sarah Mossop, kansliansvarig: sarah.mossop@skr.org eller tfn 08-453 68 36.

Facklig representant (Vision) och information om Ekumeniska följeslagarprogrammet:
Jonas Thorängenjonas.thorangen@skr.org eller tfn 08-453 68 12.

Facklig representant (SSR Akademikerna) och information om Ekumeniska följeslagarprogrammet: Maria Bäcklund: maria.backlund@sk.org eller tfn 08-453 68 34
Läs mer om Ekumeniska följeslagarprogrammet i Palestina och Israel:
https://foljeslagarprogrammet.se/

Se alla lediga tjänster

Sista ansökningsdatum
2021-08-15
Kategori
Ekumeniska följeslagarprogrammet
Anställningstyp
100%
Avsändare
Följeslagarprogrammet
Placering
Ekumeniska centret, Alvik