Klimat/Hållbar utveckling

Vi vill se modiga beslut för planetens överlevnad

Inför det stundande riksdagsvalet i september och inför helgens Klimatriksdag skriver styrelsen för Sveriges kristna råd en debattartikel i tidningen Dagen om klimatet. Texten handlar om att det krävs modiga beslut för planetens överlevnad. Undertecknare är styrelsens fyra ungdomsrepresentanter tillsammans med generalsekreterare Karin Wiborn.

Var i hela världen ligger Frustuna?

  Jag gissar att få av den här bloggens läsare hört talas om Frustuna. Jag hade aldrig hört namnet innan jag i våras fick ett mail därifrån. Det var från Lena, en tidigare student från min tid som lärare på... Läs mer

Nu är det skapelsetid

24 augusti 2017

“Climate justice isn’t a policy that can simply be thrown away by any president – it’s a moral decision that affects the well-being of millions of people and future generations across the world.” Så inleds ett referat av olika kyrkliga... Läs mer

Klimatdebatt: ”Nu tar vi nästa steg”

Den 22 april kan Parisavtalet om klimatet undertecknas. Sedan är det dags för nästa steg. Det skriver representanter för Svenska kyrkan, Sveriges kristna råd, Equmeniakyrkan, Svenska alliansmissionen och Diakonia på debattplats i Uppsala nya tidning.

Debatt i GP: ”För oss handlar klimatkrisen om att överleva”

”I rika länder oroar sig människor för hur påtvingade utsläppsminskningar ska påverka deras livsstil. I andra länder, som Bangladesh, är globala utsläppsminskningar nödvändiga för människors överlevnad”. Det skriver Sveriges kristna råd på debattplats i Göteborgs-Posten tillsammans med Svenska kyrkan och Diakonia inför klimattoppmötet i Paris.

Kyrkoledarnas adventshälsning: ”Var inte rädda. Vägra hata”

”Var inte rädda. Vägra hata”. Det skriver presidiet för Sveriges kristna råd skriver inför advent och julhelgen om flyktingsituationen och klimatfrågan. Hälsningen från kyrkoledarna är publicerad i tidningen Dagen.

Rätt visa bidrar till rättvisa

16 november 2015

Jag skriver denna blogg måndagen efter de fruktansvärda attentaten i Beirut och Paris. Och jag gör det som en protest: Att inte bara låta livet handla om det onda som händer, att inte tala krigiskt språk som svar, att försöka... Läs mer

Debatt: ”En kyrka med hållbart fokus”

Förra året samlade Fairtrade Challenge 650 000 fikadeltagare. Nästan 25 000 av dessa deltagare fikade i kyrkor och församlingar runt om i landet. I år hoppas vi att det blir ännu fler! Det skriver Sveriges kristna råd tillsammans med flera andra företrädare på Dagen debatt.

Världsvid gemenskap i Peru

17 september 2015

Det är onsdag morgon och jag vaknar tidigt (tidsomställningen har fortfarande inte riktigt gett med sig trots fyra dagar i landet). Tillsammans med ungefär 350 medmänniskor från hela världen deltar jag i ett möte med Micah Global. Det är en... Läs mer

Kyrkorna fokuserar klimat och interreligiöst fredsarbete i Almedalen

Almedalen är Sveriges största politiska mötesplats. Sveriges kristna råd finns på plats i Visby för att arrangera sex viktiga seminarier om bland annat klimatet, våld mot kvinnor och religioner för fred, mot våld.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page