Globala veckan

Var i hela världen ligger Frustuna?

  Jag gissar att få av den här bloggens läsare hört talas om Frustuna. Jag hade aldrig hört namnet innan jag i våras fick ett mail därifrån. Det var från Lena, en tidigare student från min tid som lärare på... Läs mer

Trumps klimatpolitik avskräcker – Låt oss inte förtröttas i miljöarbetet

17 november 2016

När kyrkoåret nu går mot sitt slut samlas kyrkorna i Sverige till den årliga Kyrkornas globala vecka där vi påminns om vårt ansvar i världen. I år liksom i fjol står klimatet i centrum och det är onekligen en händelse... Läs mer

Debatt: Låt klimathoppet bli synligt

11 november 2016

Om vi ska hinna bromsa klimatförändringarna är det bråttom. Men det finns hopp. Det skriver flera debattörer i tidningen Dagen som är arrangörer av Kyrkornas globala vecka.

Kyrkornas globala vecka fokuserar på klimathoppet

9 november 2016

På söndag börjar Kyrkornas globala vecka. Temat är ”Jord att leva på – mänskliga rättigheter i klimatförändringarnas spår”. Klimatförändringarna drabbar framförallt människor som redan lever i utsatthet. Om vi ska hinna bromsa klimatförändringarna är det bråttom. Men det finns hopp. Därför vill kyrkor och trosbaserade organisationer i Sverige uppmana församlingar och lokalföreningar att delta aktivt i omställningsarbetet.

Klimattema för Globala veckan 2015

24 april 2015

Temat för Kyrkornas globala vecka 15-22 november 2015 är "Jord att leva på – mänskliga rättigheter i klimatförändringarnas spår". Kyrkornas globala vecka vill i år sprida kunskap om hur klimatförändringar påverkar förverkligandet av mänskliga rättigheter och ge människor förutsättningar att fatta beslut och agera för en rättvis klimatpolitik.    

Debatt: ”På torsdagar klär vi oss i svart”

19 november 2014

I en debattartikel i Kyrkans tidning och Sändaren skriver företrädare för Kyrkornas globala vecka om hur vi kan bemöta våld och utöva fred. Kyrkornas globala vecka, som just nu pågår, har anslutit sig till Kyrkornas världsråds internationella kampanj "Thursdays in Black".

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page