Kyrka för Fairtrade

Debatt: Värna demokratin – ta en fika!

Tillsammans med flera kyrkor och organisationer skriver Sveriges kristna råd en debattartikel i Sändaren inför Fairtrade Challenge 7-9 maj.

Fika fairtrade – och hjälp kvinnor på samma gång

Tio kristna ledare skriver på debattplats i tidningen Dagen om arbetet med Faitrade: ”Låt oss inte ringakta den enkla handlingen att fika Fairtrade-märkt, det påminner oss om att älska våra bröder och systrar som har andra levnadsförhållanden än vi”.

Debatt Fairtrade: ”Lev trovärdigare som kristna”

”Vi är kallade att älska vår nästa vilket vi kan göra på flera olika sätt, bland annat konkret genom vad vi konsumerar”. Det skriver åtta representanter för ”Kyrka för Fairtrade” i tidningen Dagen inför Fairtrade Challenge den 20 oktober.

Debatt: Handla med hjärta för andra

På Alla hjärtans dag kan vi visa extra omtanke för människor i vår närhet, men även för människor på andra sidan jordklotet. Det skriver bland annat Sveriges kristna råd och Fairtrade Sverige på Dagen debatt.

Debatt: ”En kyrka med hållbart fokus”

Förra året samlade Fairtrade Challenge 650 000 fikadeltagare. Nästan 25 000 av dessa deltagare fikade i kyrkor och församlingar runt om i landet. I år hoppas vi att det blir ännu fler! Det skriver Sveriges kristna råd tillsammans med flera andra företrädare på Dagen debatt.

Debatt: Fika med oss för en rättvisare värld!

I dag är det fikadagen Fairtrade Challenge. Då skriver Sveriges kristna råd och Fairtrade Sverige i Kyrkans tidning på debattsidan med uppmaning till ett ökat engagemang för rättvisefrågor:

Sverige får sin hundrade Kyrka för Fairtrade

9 oktober 2014

Föreningen för Fairtrade och Sveriges kristna råd lanserade diplomeringen ”Kyrka för Fairtrade” för församlingar som främjar etisk konsumtion och rättvis handel 2009. Den 16 oktober får Sverige den hundrade diplomerade församlingen när Redbergskyrkan i Göteborg diplomeras under fikadagen Fairtrade Challenge.

Debatt: Välj rätt ros – handla med omtanke!

Att välja Fairtrade på Alla Hjärtans Dag är att ge från ett hjärta till ett annat hjärta. Sveriges kristna råd och Fairtrade Sverige skriver i dag på Dagen Debatt om att köpa Fairtrade-märkta rosor. "Alla hjärtans dag är ett tillfälle att visa ext­ra omtanke för människor, även för dem som odlat rosorna", menar artikelförfattarna.

90 diplomerade Fairtrade-församlingar

29 november 2013

Söndagen den första advent diplomeras tre församlingar i Skåne till Kyrka för Fairtrade: Ekeby församling, Norra Nöbbelövs församling och Slottsstadens församling. Sverige har nu 90 diplomerade församlingar!

Hundratusentals fikar för en bättre värld

17 oktober 2013

Den 17 oktober, i samband med FN:s internationella dag för att bekämpa fattigdom, anordnas Sveriges största Fairtrade-fika. Hundra tusentals människor samlas för att Fika Fairtrade-märkt under en och samma dag. I Fairtrade Challenge gör privatpersoner, företag, organisationer, kommuner och skolor gemensam sak och sätter fokus på hur lätt det är att göra skillnad med sin kaffekopp.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page