Böneveckan

Försvaret av människovärdet viktigt i årets valrörelse

25 januari 2018

I år är det val till riksdag, landsting och kommuner i Sverige. Vilka frågor kommer att dominera debatten och hur ska Sverige styras i det osäkra parlamentariska läge som sannolikt kommer att råda efter valet? Debatter och tidningarnas ledarsidor präglas... Läs mer

Karibiens kristna inspirerar årets Bönevecka

11 januari 2018

Varje år infaller ”Böneveckan för kristen enhet” 18-25 januari. I år inspireras veckan av kristna i Karibien. På många orter går man över samfundsgränserna och håller gemensamma gudstjänster med fokus på bön och bibelläsning. Detta sker samtidigt över hela världen då kristna i 75 länder går samman.

Har vi glömt vår historia?

25 januari 2017

Under en ekumenisk festmässa i Kalmar domkyrka blev jag påmind om vår svenska historia. Gudstjänsten, som firades i Böneveckan för kristen enhet, inleddes med en tillbakablick på vår tid som utvandrarland, då, för 100-150 år sedan mäktade inte vårt land... Läs mer

Genom Böneveckan manifesterar kyrkorna enhet

16 januari 2017

Varje år infaller ”Böneveckan för kristen enhet” 18–25 januari. På många orter går man över samfundsgränserna och håller gemensamma evenemang. Fokus ligger på bön och bibelläsning. Att kristna i 75 länder gör detta samtidigt ger en extra dimension.

Böneveckan samlar 75 länder i gemensam bön

11 januari 2016

Varje år infaller ”Böneveckan för kristen enhet” 18-25 januari. Detta är oftast den mest uppmärksammade ekumeniska händelsen under året i lokala sammanhang. Inför Böneveckan har ett gemensamt gudstjänstmaterial distribuerats till cirka 3500 församlingar och ekumeniska råd.

SKR i Kyrkans tidning: ”Ny glöd behövs i ekumeniken”

Olle Kristenson skriver på debattsidan i Kyrkans tidning om ekumenikens utveckling i Sverige utifrån ett personligt perspektiv. Artikeln är kopplad till Böneveckan för kristen enhet som inleds nu på söndag. Olle Kristenson är direktor för ekumenisk teologi vid Sveriges kristna råd.

I januari samlas 75 länder till gemensam bön

8 januari 2015

Varje år infaller ”Böneveckan för kristen enhet” 18-25 januari. Detta är oftast den mest uppmärksammade ekumeniska händelsen under året i lokala sammanhang. Inför Böneveckan har ett gemensamt gudstjänstmaterial distribuerats till cirka 3 500 församlingar och ekumeniska råd.

I januari samlas 75 länder till gemensam bön

3 november 2014

Varje år infaller ”Böneveckan för kristen enhet” 18-25 januari som är en ekumenisk bönevecka. Detta är oftast den mest uppmärksammade ekumeniska händelsen under året i lokala sammanhang. Denna vecka distribueras gudstjänstmaterialet till cirka 3.500 församlingar och ekumeniska råd.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page