Lediga tjänster

Vi söker Andlig vägledare till anstalten Skänninge samt Följeslagare till Palestina och Israel.

Annons från Kriminalvården:

Programledare/Andlig vägledare, anstalten Skänninge

Om arbetsplatsen

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet. Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Som medarbetare inom Kriminalvården arbetar du med ett komplext och intressant samhällsuppdrag och i ditt arbete hos oss har du chans att göra skillnad! Kriminalvårdens uppdrag är att omhänderta häktade samt verkställa påföljder såväl i fängelse som i frihet. Vårt mål är att våra klienter ska vara bättre rustade att leva ett liv utan kriminalitet och missbruk efter de avtjänat sitt straff. Genom vårt agerande bidrar vi till att minska risken för återfall i brott och därmed öka tryggheten i samhället. Anstalten Skänninge är en klass 2 anstalt med behandlingsinriktning. Här arbetar vi med intagnas kriminalitet och missbruk samt våldsproblematik.

Anstalten söker nu en andlig vägledare till kloster-avdelningen, vilken är en unik verksamhet inom kriminalvården. Vistelsen i anstalten Skänninges klosteravdelning ska möjliggöra fortsatt andlig utveckling för den som deltagit i retreatverksamhet vid anstalten Kumla. Klosteravdelningen är avgränsad övriga anstalten och skall efterlikna en klostervistelse så långt som möjligt inom kriminalvårdens ramar. Det innebär att intagna sysselsätts med förtroendearbete, studier och bön. De intagna har tre ordinarie samlingar per dag i ett kapell samt klostertid enligt ett givet tema, vilket den andliga vägledaren ansvarar för. Även intagnas fritid genomsyras av klosterverksamheten då de har möjlighet till korstillverkning, ljusstöpning, yoga m.m. De grundläggande värderingarna styrs av det klosterlöfte de intagna skriver under vid ankomsten.

Arbetsuppgifter

Syftet med det individuella arbetet är att stärka klientens andliga utveckling, samt få hjälp med att försonas med sitt förflutna och sitt brott. Arbetet med den andliga utvecklingen syftar till att stärka klientens positiva sociala samspel, att känna gemenskap med andra och bli en god medmänniska.

Den grundläggande uppgiften för andlig vägledare är att stödja att klienterna bibehåller den inriktning som retreatverksamheten vid anstalten Kumla givit dem, samt utvecklar en inre styrka som stöd i frigivningsförberedande syfte. Arbetet innefattar bland annat kontinuerlig vägledning av klienter, samt att leda schemalagda sammankomster och pilgrimsvandringar. Därutöver ingår genomförande av verkställighetsplanering med kontaktman, vilket bland annat innebär utvärderingar och dokumentation. Aktivt deltagande i den gemensamma middagen första söndagen varje månad med olika teman och bön ingår också i den andliga vägledarens roll. Delaktighet i retreatverksamheten i anstalten Kumla kan också komma att ingå. Den andlige vägledaren är en rådgivande funktion till kriminalvården och är underordnad ansvarig kriminalvårdsinspektör.

Kvalifikationer

Vårt grundläggande krav är att du är utbildad präst, pastor, diakon eller ordensfolk med en teologisk, akademisk utbildning om minst tre år. Du har erfarenhet av andlig vård i kriminalvården eller annan sluten miljö. Du är även en person med erfarenhet av att samarbeta i arbetslag samt att arbeta med själavård. Det är meriterande med erfarenhet av interreligiöst arbetssätt och även ignatiansk utbildning. Personliga egenskaper såsom empatisk förmåga, flexibilitet, stabilitet och mognad värdesätts.

Du är en trygg och pedagogisk person som klarar av att sätta gränser. Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar och du förväntas, med ditt förhållningssätt, bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning:   Heltid
Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning 6 mån kan komma att tillämpas.

Ansökan

Ansök senast:   2018-01-14
Referensnummer:   A738416
Välkommen att söka genom att göra en digital ansökan via denna länk.

Lön

Individuell lönesättning

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1
Månadsplanerad arbetstid.

Kontakt

Kontaktperson Kriminalvården:
Jan Lindén, Kriminalvårdsinspektör 0142-672812

Fackliga företrädare:
Lolo Åsberg SACO 077 – 22 80 800 (vxl)
Daniel Runsten SEKO 077- 22 80 800 (vxl)
Joachim Malmberg OFR 077-22 80 800 (vxl)

Övrigt

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning. Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid. Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald. Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post. Supporttelefon för sökande: 0771-101029 Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.


Följeslagare till Ekumeniska följeslagarprogrammet

Vill du sprida medmänsklighet under konflikt och ockupation? Är du skicklig på att informera och inspirera, och vill verka för rättvisa och fred? Ansök om att bli Följeslagare innan den 14 januari 2018.

Ekumeniska följeslagarprogrammet i Palestina och Israel, startades av Kyrkornas Världsråd år 2002 som en respons på en förfrågan från lokala kyrkoledare i Jerusalem om internationell närvaro i konflikten.

Följeslagare reser från hela världen till Israel och Palestina med syfte att genom sin ickevåldsliga närvaro vidga handlingsutrymmet för utsatta grupper och ge hopp och stöd åt människor som verkar för fred och försoning. Från Sverige har över 300 följeslagare sänts ut sedan programmets start.

Mer information

Som följeslagare vistas man under tre månader i Israel och Palestina på någon av programmets sju placeringar som arvoderad frivillig. På plats arbetar och bor man i internationella team med människor med blandade åldrar och bakgrunder, vilket ställer höga krav på flexibilitet och anpassningsförmåga.

Inför uppdraget utbildas och tränas följeslagarna i Sverige och i Jerusalem. I fält samlar följeslagarna sedan information och skriver rapporter för att i sina hemländer sprida kunskap om vad som händer i området, och för att öka engagemanget för fred och stärka folkrätten.

Efter hemkomst genomför följeslagaren ett obligatoriskt informationsarbete, där den sökandes egna nätverk har stor betydelse.

Nu tar vi emot ansökningar på ansokan@skr.org. Vi rekryterar följeslagare för utresa i april, juni och augusti senast den 14 januari.

Läs mer och ansökan

Läs mer och här finns ansökningshandlingarna:
https://foljeslagarprogrammet.se/foljeslagare/bli-foljeslagare/

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page