Aktuellt

Ärkebiskop Benjamin Atas ny ordförande för SKR

17 maj 2018

Vid årskonferensen för Sveriges kristna råd valdes idag ärkebiskop Benjamin Atas, Syrisk ortodoxa kyrkan, till ny ordförande för det kommande året.

Kyrkoledare samtalade om religionsfrihet med Margot Wallström

15 maj 2018

Idag mötte svenska kyrkoledare utrikesminister Margot Wallström (S) för ett samtal om religionsfrihet och att det demokratiska utrymmet för minoriteter hotas på många platser i världen.

Kyrkorna ger redskap om äldres psykiska ohälsa

14 maj 2018

Idag presenteras materialet för Diakonins månad 2018 som har temat Äldres psykiska ohälsa. Det är kyrkorna som gemensamt tagit fram ett material om mötet med äldre som lever med psykisk ohälsa.

Kyrkorna i gemensam bön inför Pingst

9 maj 2018

När människor ber samma bön skapas en god atmosfär. Kyrkorna i Varberg och Sveriges kristna råd inbjuder alla att be samma bön inför pingsten. Detta är ett initiativ som inleddes 2013 och som sedan fortsatt. Bönen finns översatt till tolv olika språk. Ta del av bönen och dela den med andra!

Vi vill se modiga beslut för planetens överlevnad

Inför det stundande riksdagsvalet i september och inför helgens Klimatriksdag skriver styrelsen för Sveriges kristna råd en debattartikel i tidningen Dagen om klimatet. Texten handlar om att det krävs modiga beslut för planetens överlevnad. Undertecknare är styrelsens fyra ungdomsrepresentanter tillsammans med generalsekreterare Karin Wiborn.

Debatt: Värna demokratin – ta en fika!

Tillsammans med flera kyrkor och organisationer skriver Sveriges kristna råd en debattartikel i Sändaren inför Fairtrade Challenge 7-9 maj.

Förändrad organisation för Sveriges kristna råd

24 april 2018

Styrelsen för Sveriges kristna råd (SKR) fattade idag beslut om att förändra organisationen för rådet som innebär att långvariga projekt kommer att avslutas. Kyrkorna vill dock stärka SKR som mötesplats och prioritera det kommunikativa arbetet.

Debatt i GP: ”Gillar Göteborgs stad inte trossamfunden?”

25 mars 2018

Göteborgs stads beslut om att dra in kommunala bidrag till trossamfund bygger på okunskap, fördomsfullhet och intolerans. Det går även på tvärs emot förslaget från statens utredning i frågan, skriver bland andra Sveriges kristna råd Equmenia och Frälsningsarmén på debattplats i Göteborgs-Posten.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page