Aktuellt

Debatt: Religionsfriheten hotas också i Sverige

 ”Tre fjärdedelar av världens befolkning lever i länder där rätten till religions- och övertygelsefrihet är starkt begränsad. Religionsfriheten hotas också i Sverige”. Det skriver vi i Dagen tillsammans med Svenska missionsrådet.

Öppet brev till Israels ambassadör

Sveriges kristna råd skriver ett öppet brev till Israels ambassadör Ilan Ben Dov, bland annat med anledning av att flera ekumeniska följeslagare från Sverige nekats inresa till Israel.

Demokrati och migration på agendan när kyrkoledare mötte Stefan Löfven

28 juni 2018

Kyrkoledare från Sveriges kristna råd (SKR) mötte under onsdagen statsminister Stefan Löfven för ett samtal om demokrati och migration. Vid mötet överlämnades en text undertecknad av landets kyrkoledare inför riksdagsvalet, riktad till svenska politiker på alla nivåer.

Kyrkoledare i Aftonbladet: Vi kräver att Sverige återinför rätten till familjeåterförening

”I dag har Sveriges nuvarande asyllagstiftning funnits i två år. Konsekvenserna ser vi inom kyrkan dagligen. Vi uppmanar våra folkvalda, samtliga partier och kandidater i årets val att arbeta för att återinföra rätten till familjeåterförening för samtliga skyddsbehövande”. Det skriver idag presidiet för Sveriges kristna råd på Aftonbladet debatt.

Migrationsverket och kyrkorna i gemensam utbildning om konvertiter

7 juni 2018

Idag arrangerar Sveriges kristna råd tillsammans med Migrationsverket en gemensam utbildningsdag på Migrationsverket om kristen tro och konversion. Syftet är att medverka till bättre bedömning av asylsökande som anför konversion som asylskäl.

Svensk delegation vid Europeisk kyrkokonferens

5 juni 2018

Imorgon onsdag avslutas generalförsamlingen för den Europeiska kyrkokonferensen, KEK, som möts vart femte år. Under sju dagar har man samlats i Novi Sad, Serbien. Två från Sverige har valts in i ledningen för kyrkokonferensen.

Ärkebiskop Benjamin Atas ny ordförande för SKR

17 maj 2018

Vid årskonferensen för Sveriges kristna råd valdes idag ärkebiskop Benjamin Atas, Syrisk ortodoxa kyrkan, till ny ordförande för det kommande året.

Kyrkoledare samtalade om religionsfrihet med Margot Wallström

15 maj 2018

Idag mötte svenska kyrkoledare utrikesminister Margot Wallström (S) för ett samtal om religionsfrihet och att det demokratiska utrymmet för minoriteter hotas på många platser i världen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page