Aktuellt

SKR på GP debatt: ”Nu kan FN:s kärnvapenförbud skrivas på – gör det!”

26 september 2017

Vi skriver i Göteborgs-Posten tillsammans med bland annat Svenska Röda Korset, Amnesty International Sverige där vi uppmanar den svenska regeringen att underteckna FN-konventionen som förbjuder kärnvapen. Kärnvapen är det sista massförstörelsevapen som ännu inte förbjudits genom ett internationellt avtal.

Möt Sveriges kristna råd på Bokmässan

26 september 2017

Sveriges kristna råd kommer i år att ställa ut på internationella torget på Bokmässan i Göteborg. I montern presenteras organisationens arbete inom fred, rättvisa och miljö och hur det arbetet bidrar till uppfyllandet av Globala målen för hållbar utveckling.

Nationell bönedag för världens barn 1 oktober

25 september 2017

För tredje året i rad uppmanar Sveriges kristna råd Sveriges kyrkor att uppmärksamma barnens situation första söndagen i oktober. I världen finns det cirka 2,2 miljarder barn, i Sverige lever cirka två miljoner av dem.

Nytt dokument vägleder kyrkorna att inkludera funktionshindrade

18 september 2017

I dagarna utkommer Sveriges kristna råd med sin 23:e utgåva i skriftserien. Denna gång är temat funktionsnedsättning med titeln ”Gåvan att finns till – Om kyrkan och funktionshinder”.

Kyrkoledare uppmanar regeringen att skriva under FN-avtal om kärnvapen

11 september 2017

Under måndagen överlämnade kyrkorna ett brev till utrikesminister Margot Wallström som uppmanar regeringen att så fort som möjligt skriva under FNs avtal som förbjuder kärnvapen. Brevet är undertecknat av kyrkoledarna Antje Jackelén, Anders Arborelius, Dioscoros Benyamin Atas, Lasse Svensson och Karin Wiborn.

Kyrkoledare uppmanar regeringen att säkra situationen för Mellanösterns minoriteter

6 september 2017

Idag samlades många av landets kyrkoledare i Södertälje till förbön för utsatta troende i Mellanöstern. Samtidigt skriver kyrkoledarna en debattartikel i Göteborgs-Posten där man uppmanar den svenska regeringen att inom FN:s säkerhetsråd och EU med större kraft verka för att stödja utsatta minoriteter i Irak och Syrien. Artikeln avslutas med fyra krav till utrikesminister Margot Wallström.

Kyrkorna ger barn- och ungdomsledare redskap om ungas psykiska ohälsa

4 september 2017

Kyrkorna har gemensamt tagit fram ett material för barn- och ungdomsledare för mötet med unga med psykisk ohälsa. Här medverkar ungdomar som delar med sig av sina upplevelser.

SKR i SvD: ”Tvångsutvisa inte till Afghanistan”

Representanter för Sveriges kristna råd, Flyktinggruppernas Riksråd, FARR, Ensamkommandes förening och rörelsen #vistårinteut skriver idag i Svenska Dagbladet ett gemensamt krav på att stoppa utvisningarna till Afghanistan på grund av säkerhetsläget och den omöjliga situationen för utvisade.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page