Månadsarkiv: mars 2018

Debatt i GP: ”Gillar Göteborgs stad inte trossamfunden?”

25 mars 2018

Göteborgs stads beslut om att dra in kommunala bidrag till trossamfund bygger på okunskap, fördomsfullhet och intolerans. Det går även på tvärs emot förslaget från statens utredning i frågan, skriver bland andra Sveriges kristna råd Equmenia och Frälsningsarmén på debattplats i Göteborgs-Posten.

Debatt i Dagen: Det är en trovärdighetsfråga

21 mars 2018

Den uppdragsorienterande ekumeniken behöver också ett pågående teologiskt samtal, för att lära känna varandra på djupet, skriver Karin Wiborn, på debattplats i tidningen Dagen.

SKR på SvD debatt: Kommer regeringen gömma sig bakom EU?

Nu går EU in i slutförhandlingarna kring unionens gemensamma asylregler. Förhandlingarnas utfall är avgörande för om Sverige kommer att kunna återgå till sin mer humana asylpolitik. På debattplats i Svenska dagbladet efterlyser vi tillsammans med åtta organisationer tydliga svar från regeringen: Kommer Sverige rösta för de nya reglerna även om det innebär försämrade rättigheter för människor på flykt?

Kyrkoledare på SvD debatt: ”Mer fördomar än fakta i debatten om konfessionella friskolor”

13 mars 2018

Är det svenska samhället på väg att förlora förmågan att förhålla sig till religionens positiva och negativa sidor på ett adekvat sätt? Det skriver presidiet för Sveriges kristna råd på debattplats i Svenska dagbladet, med anledning av att Socialdemokraterna vill förbjuda religiösa friskolor.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page