Månadsarkiv: oktober 2015

Nationell förbönsgudstjänst för utsatta troende

26 oktober 2015

Sveriges kristna råd och Svenska missionsrådet inbjuder torsdagen den 12 november till en ekumenisk förbönsgudstjänst för utsatta troende i världen. I gudstjänsten medverkar landets kyrkoledare tillsammans med representanter från flera kristna organisationer.

SIR: Uttalande om flyktingsituationen!

25 oktober 2015

Sveriges interreligiösa råd gör ett uttalande angående flyktingsituationen. Bland undertecknarna finns Karin Wiborn, SKR:s generalsekreterare.

Öppet brev till Löfven: ”Håll fast vid permanenta uppehållstillstånd”

SKR:s generalsekreterare Karin Wiborn skriver idag ett öppet brev till statsminister Stefan Löfven angående diskussionen om att införa tillfälliga uppehållstillstånd. I brevet skriver hon bland annat: ”Vår utgångspunkt är tron på alla människors lika värde och uppmaningen i Bibeln att det goda samhället också ska ge plats för den behövande främlingen”.

​Uppmaning till Löfven: Ställ inte utsatta grupper mot varandra

Företrädare för fyra kyrkliga organisationer uppmanar i ett brev statsminister Stefan Löfven att presentera ett nytt system för hur det viktiga flyktingmottagandet i Sverige ska finansieras utan att urholka biståndet.

Debatt: ”En kyrka med hållbart fokus”

Förra året samlade Fairtrade Challenge 650 000 fikadeltagare. Nästan 25 000 av dessa deltagare fikade i kyrkor och församlingar runt om i landet. I år hoppas vi att det blir ännu fler! Det skriver Sveriges kristna råd tillsammans med flera andra företrädare på Dagen debatt.

SKR på GP debatt: Alla goda krafter måste lösa det som tvingar människor att tigga

Idag inleds konferensen ”Utsatta EU-medborgare” där Sveriges kristna råd är en av arrangörerna. I samband med detta skriver svenska kyrkoledare på debattsidan i Göteborgs-Posten för att aktualisera situationen för de människor som försörjer sig genom tiggeri.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page