Månadsarkiv: maj 2013

Migrationsverket höjer kunskapen kring religion som asylskäl

27 maj 2013

Migrationsverket tillsammans med Sveriges kristna råd (SKR) kommer att anordna en serie seminarier om ”Tro och trovärdighet” under 2013. Syftet är att höja kompetensen kring religion som asylskäl genom föreläsningar, fallstudier och gemensam reflektion och lärande.

Fler än 80 församlingar är nu ”Kyrka för Fairtrade”

23 maj 2013

Föreningen för Fairtrade och Sveriges kristna råd lanserade utmärkelsen ”Kyrka för Fairtrade” för församlingar som främjar etisk konsumtion och rättvis handel 2009. Förra året diplomerades 28 församlingar runt om i Sverige. I och med diplomeringen av tre nya församlingar på söndag blir det totala antalet diplomerade församlingar 81.

Uttalande från SKR:s årsmöte om situationen i Syrien

16 maj 2013

Sveriges kristna råd har under onsdagen och torsdagen hållit årsmöte i Kyrkans hus i Sundsvall. Cirka 75 deltagare från Sveriges kyrkor har funnits representerade och som valde Anders Wejryd till ny ordförande för det kommande året. Vid årsmötet gjordes ett uttalande för de drabbade av kriget i Syrien.

Kyrkornas globala vecka tror på en helig fred

14 maj 2013

Historien är full av så kallade heliga krig. Nu är dags för helig fred och det kan människor som tror vara med att åstadkomma. Så resonerar organisationerna bakom Kyrkornas globala vecka och har därför valt temat ”Helig fred – tro som fredsskapare”.

Kyrkoledare samlas när SKR håller årsmöte i Sundsvall

13 maj 2013

Sveriges kristna råd håller årsmöte i Sundsvall den 15-16 maj. På plats kommer ett stort antal av Sveriges kyrkoledare att finnas, samt många andra representanter för den svenska kristenheten. I samband med dagarna hålls ett antal gudstjänster och seminarier som är öppna för allmänheten.

Gemensam Framtid heter nu Equmeniakyrkan

12 maj 2013

Efter två års intensiv namndebatt antog kyrkokonferensen i Karlstad igår ett nytt namn för Gemensam Framtid. Med 81 procents majoritet valdes Equmeniakyrkan som kyrkas nya namn.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page