Uttalande/debatt

SKR på Aftonbladet debatt: ”Sverige får inte svika de som söker asyl”

Publicerad den 9 mars 2017

Sveriges kristna råd skriver tillsammans med 17 organisationer på Aftonbladet debatt att regeringen måste säkerställa så att nya EU-regler inte innebär försvagade rättigheter. 

Aftonbladet debatt: Landets kyrkoledare om reaktionerna på Juluppropet

Publicerad den 26 januari 2017

Landets kyrkoledare skriver på Aftonbladet debatt om reaktionerna på Juluppropet som avslutas den 31 januari.

Landets kyrkoledare på SvD debatt: ”Värna ungas rätt till sina familjer”

Publicerad den 23 december 2016

Landets kyrkoledare skriver idag på SvD Brännpunkt om Juluppropet och dess tre krav till regeringen om en human migrationspolitik.

Debatt: ”Svik inte ert löfte om stopp för vapenexport”

Publicerad den 21 december 2016

Medan människorättsaktivister fortsätter kampen mot beväpnade förtryckare fortsätter Sverige vapenexporten. Det är dags för våra politiker att välja sida. Svik inte löftet om att stoppa vapenexport till diktaturer. Det skriver representanter för flera organisationer, däribland Sveriges kristna råd, på Svenska Dagbladets Brännpunkt.

Idag inleder kyrkorna Juluppropet – för en human migrationspolitik

Publicerad den 14 december 2016

Idag går startskottet för Juluppropet – för en human migrationspolitik. Bakom initiativet står landets kyrkor genom Sveriges kristna råd som tar initiativ till en nationell namninsamling med tre krav till regeringen.
– Genom Juluppropet vill vi förmedla hopp till alla de barn och unga som nu känner rädsla för att de ska utvisas för att det inte finns plats för dem här, säger den katolske biskopen Anders Arborelius.

Debatt: Låt klimathoppet bli synligt

Publicerad den 11 november 2016

Om vi ska hinna bromsa klimatförändringarna är det bråttom. Men det finns hopp. Det skriver flera debattörer i tidningen Dagen som är arrangörer av Kyrkornas globala vecka.

Debatt Fairtrade: ”Lev trovärdigare som kristna”

Publicerad den 18 oktober 2016

”Vi är kallade att älska vår nästa vilket vi kan göra på flera olika sätt, bland annat konkret genom vad vi konsumerar”. Det skriver åtta representanter för ”Kyrka för Fairtrade” i tidningen Dagen inför Fairtrade Challenge den 20 oktober.

Debatt: Otydlig utredning om barns andliga utveckling

Publicerad den 13 oktober 2016

Varken religionsfrihet eller andlig utveckling får någon närmare bearbetning i den statliga utredningen att göra FN:s barnkonvention till svensk lag. Det skriver Karin Wiborn och Fredrik Wenell från Sveriges kristna råd i en debattartikel i Kyrkans tidning utifrån organisationens remissvar till Socialdepartementet.

Öppet brev till Löfven om nekat utbildningsstöd till ortodoxa

Publicerad den 29 september 2016

SKR:s generalsekreterare Karin Wiborn skriver ett öppet brev till statsminister Stefan Löfven angående regeringens nekade stöd till utbildning vid Teologiska högskolan av ortodoxa och österländska troende från bland annat Syrien och Irak.

SKR på SvD debatt: ”Slut inte flyktingavtal med Libyen”

Publicerad den 28 juni 2016

Idag skriver Sveriges kristna råd på SvD debatt tillsammans med andra medlemmar inom Concord. Artikeln handlar om att det behövs ett EU som erbjuder människor på flykt tillgång till säkra vägar för att kunna söka asyl i Europa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page