Uttalande/debatt

SKR i SvD: ”Tvångsutvisa inte till Afghanistan”

Representanter för Sveriges kristna råd, Flyktinggruppernas Riksråd, FARR, Ensamkommandes förening och rörelsen #vistårinteut skriver idag i Svenska Dagbladet ett gemensamt krav på att stoppa utvisningarna till Afghanistan på grund av säkerhetsläget och den omöjliga situationen för utvisade.

Debatt: Både kyrkan och världen behöver ekumeniken

2 juni 2017

Landets kyrkoledare skriver en gemensam debattartikel i tidningarna Dagen och Sändaren om de många skälen till arbetet för kristen enhet. Artikeln antogs vid årsmötet för Sveriges kristna råd den 30 maj.

Kyrkorna skriver öppet brev till Migrationsverket om konvertiter

Sveriges kristna råd skriver idag ett öppet brev till Migrationsverket om myndighetens bemötande av kristna konvertiter när asylansökan utreds. I brevet ger kyrkorna tre konkreta förslag till Migrationsverket.

Fika fairtrade – och hjälp kvinnor på samma gång

Tio kristna ledare skriver på debattplats i tidningen Dagen om arbetet med Faitrade: ”Låt oss inte ringakta den enkla handlingen att fika Fairtrade-märkt, det påminner oss om att älska våra bröder och systrar som har andra levnadsförhållanden än vi”.

Kondoleansbrev till Koptiska ortodoxa kyrkan i Sverige

9 april 2017

Två kyrkor i Egypten utsattes under söndagen för attentat med många skadade och dödade. Attackerna var riktade mot bedjande kristna kopter. Sveriges kristna råd har skrivit ett kondoleansbrev till biskop Abakir och den Koptiska ortodoxa kyrkan i Sverige.

Uttalande från Sveriges interreligiösa råd med anledning av dådet i Stockholm

7 april 2017

Sveriges interreligiösa råd skriver ett uttalande med anledning av dådet i Stockholm.

SKR på GP debatt: Skrota den tillfälliga asyllagen

Sveriges kristna råd skriver på debattplats i Göteborgs-Posten tillsammans med sex andra organisationer om den svenska asylpolitiken.

SKR på Aftonbladet debatt: ”Sverige får inte svika de som söker asyl”

Sveriges kristna råd skriver tillsammans med 17 organisationer på Aftonbladet debatt att regeringen måste säkerställa så att nya EU-regler inte innebär försvagade rättigheter. 

Aftonbladet debatt: Landets kyrkoledare om reaktionerna på Juluppropet

Landets kyrkoledare skriver på Aftonbladet debatt om reaktionerna på Juluppropet som avslutas den 31 januari.

Landets kyrkoledare på SvD debatt: ”Värna ungas rätt till sina familjer”

Landets kyrkoledare skriver idag på SvD Brännpunkt om Juluppropet och dess tre krav till regeringen om en human migrationspolitik.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page