Lediga tjänster

Just nu söker vi en assistent till vårt kansli:

Administrativ assistent 100%

Sveriges kristna råd (SKR) har 25 medlemskyrkor. Som ”kyrkorna tillsammans” är vi en gemensam resurs för kyrkorna. SKR har också till uppgift att samla kyrkorna för att tala med en gemensam röst i viktiga samhällsfrågor. Arbetet är indelat i kärnområdena ”Ekumenisk teologi” och ”Ekumenisk diakoni” samt ansvar för utvecklingen av ekumeniska uppdrag på sjukhus, skolor och inom kriminalvården. Kärnverksamheten finansieras främst med medlemsavgifter från kyrkorna. Inom området ”Ekumenisk diakoni” finns ”Ekumeniska följeslagarprogrammet” och ”Kyrkornas globala vecka”, vilket är exempel på verksamhet som finansieras med externa bidrag.

Vi söker dig som letar efter nya utmaningar och vill ha en tjänst som innehåller olika delar. De två huvuddelarna av tjänsten är inom projektet #Värme och inom samordning av den Andliga vården i Kriminalvården. En del arbetsuppgifter kommer att bli övergripande för SKR. Du blir en del av ett arbetslag och vi söker dig som har en god social förmåga och trivs i samarbete med andra.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
– Administration av kursanmälningar, deltagarlistor mm vid olika utbildningar och konferenser.
– Ta fram underlag för statistikinlämning och rapporter av olika slag
– Registerhållning och arkivering
– Allmänna kontorsgöromål

Vårt kontor finns i Alvik i västra Stockholm, vi är en del av Ekumeniska centret som inrymmer 14 olika ekumeniska organisationer och samfund. Alvik har goda kommunikationer med t-bana, tvärbana och bussar. Tjänsten innebär vid några tillfällen under året resor i Sverige.

#Värme är ett projekt som arrangerar utbildningar för anställda och volontärer i kyrkor och andra delar av civilsamhället som arbetar med asylsökande och flyktingar. Finansieringen sker till 75% med medel ur EU-fonden AMIF. Projektet beräknas pågå till maj 2019 under ledning av en projektledare.
SKR ansvarar för rekrytering och utbildning av fängelsesjälavårdare samt många andra uppgifter i anslutning till uppdraget att samordna och förmedla andlig vård. Uppdraget regleras med ett avtal mellan SKR och Kriminalvården.

Om dig
Vi söker dig med erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, är en skicklig assistent som jobbar med hög servicekänsla, tar initiativ, är strukturerad och självgående. Du har god förmåga att organisera, prioritera och omprioritera när så behövs samt uppskattar ett omväxlande arbete där du har flera uppgifter parallellt. Vidare har du en professionell inställning med integritet i kombination med att du är prestigelös och lyhörd.

Kvalifikationer
• Tidigare erfarenhet av liknande arbete
• Mycket goda kunskaper och vana av Office-paketet
• God organisationsförmåga – ordning och reda
• Goda kunskaper i svenska, både i skrift och tal

Då Sveriges kristna råd verkar för bredd och enhet bland våra kristna kyrkor är det också meriterande att du är personligt förankrad i någon av SKRs medlemskyrkor. Om du har erfarenhet av att samarbeta med människor i en ekumenisk kontext och har kunskap om olika kyrkor och samfund är det värdefullt. Vi arbetar för mångfald och för att en bredd av våra medlemskyrkor ska finnas representerade bland våra anställda.

Anställning
Tjänsten är på 100 %, varav 50 % är en tillsvidareanställning och 50% är en visstidsanställning t o m 20190531. Vi tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde 1 juni eller enligt överenskommelse.

Ansökan
Stämmer ovanstående in på dig och du vill bli en av oss – tveka inte att skicka in ditt CV och ett personligt brev som beskriver varför du är rätt person för jobbet till: rekrytering@skr.org senast 9 april 2017.

Har du frågor är du välkommen att kontakta
Peter Karlsson, projektledare #Värme, tel. 08- 453 68 13
Susanne Rodmar, konsulent för Andlig vård i Kriminalvården, tel. 08-453 68 11

Fackliga representanter
Jonas Thorängen, Vision, 08-453 68 12
Johanna Olaison, Akademikerna SSR, 08-453 68 37

Välkommen med din ansökan!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page