Aktuellt

Juluppropet fortsätter

Publicerad den 9 mars 2017

Styrelsen för Sveriges kristna råd har beslutat att fortsätta påverkansarbetet kring Juluppropet fram till sommaren 2019, trots att själva namninsamlingen nu är avslutad. Kyrkorna vill genom Juluppropets tre krav fortsätta att påverka det politiska beslutet inför tvåårsavstämningen av de temporära asyllagarna.

SKR på Aftonbladet debatt: ”Sverige får inte svika de som söker asyl”

Publicerad den 9 mars 2017

Sveriges kristna råd skriver tillsammans med 17 organisationer på Aftonbladet debatt att regeringen måste säkerställa så att nya EU-regler inte innebär försvagade rättigheter. 

Juluppropets 79.224 namn överlämnade till Morgan Johansson

Publicerad den 7 februari 2017

På tisdagen mötte kyrkoledare migrationsminister Morgan Johansson på Rosenbad för att överlämna de 79.224 insamlade namnen för Juluppropet.

Juluppropet överlämnas till Morgan Johansson

Publicerad den 1 februari 2017

Tisdagen den 7 februari överlämnas de insamlade namnen för Juluppropet till migrationsminister Morgan Johansson (S). Totalt har 70 150 skrivit under uppropet som lanserades i mitten av december.

Aftonbladet debatt: Landets kyrkoledare om reaktionerna på Juluppropet

Publicerad den 26 januari 2017

Landets kyrkoledare skriver på Aftonbladet debatt om reaktionerna på Juluppropet som avslutas den 31 januari.

Genom Böneveckan manifesterar kyrkorna enhet

Publicerad den 16 januari 2017

Varje år infaller ”Böneveckan för kristen enhet” 18–25 januari. På många orter går man över samfundsgränserna och håller gemensamma evenemang. Fokus ligger på bön och bibelläsning. Att kristna i 75 länder gör detta samtidigt ger en extra dimension.

Kriminalvården i nytt avtal med SKR

Publicerad den 9 januari 2017

Kriminalvården har under hösten gjort en upphandling för samordningen av den andliga vården på landets häkten och anstalter. Myndigheten har nyligen tecknat ett tvåårsavtal med Sveriges kristna råd som vunnit upphandlingen.

Stort engagemang för Juluppropet

Publicerad den 24 december 2016

För en dryg vecka sedan lanserade kyrkorna Juluppropet – för en human migrationspolitik. Snart har 30.000 personer skrivit under uppropet som ställer tre krav till regeringen. Flera av undertecknarna är partiledare.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page