Aktuellt

SKR i SvD: ”Tvångsutvisa inte till Afghanistan”

Representanter för Sveriges kristna råd, Flyktinggruppernas Riksråd, FARR, Ensamkommandes förening och rörelsen #vistårinteut skriver idag i Svenska Dagbladet ett gemensamt krav på att stoppa utvisningarna till Afghanistan på grund av säkerhetsläget och den omöjliga situationen för utvisade.

Sveriges kristna råd i Almedalen 2017

19 juni 2017

Sveriges kristna råd finns med i Almedalsveckan för att bidra i det politiska samtalet. Genom närvaro i fyra seminarier vill kyrkorna gemensamt lyfta angelägna värderingsfrågor om bland annat migration och ledarskap.

Debatt: Både kyrkan och världen behöver ekumeniken

2 juni 2017

Landets kyrkoledare skriver en gemensam debattartikel i tidningarna Dagen och Sändaren om de många skälen till arbetet för kristen enhet. Artikeln antogs vid årsmötet för Sveriges kristna råd den 30 maj.

Ungdomsrepresentanter invalda i styrelsen

30 maj 2017

Vid årskonferensen för Sveriges kristna råd välkomnades idag två nya medlemskyrkor samt en observatörskyrka. Svenska kyrkans ärkebiskop Antje Jackelén valdes till ny ordförande. Samtidigt valdes för första gången fyra ungdomsrepresentanter in i styrelsen.

Antje Jackelén och Daniel Alm i gemensam predikan om enhet

29 maj 2017

På måndagskvällen hölls en högtidsgudstjänst i Uppsala domkyrka i reformationens tecken. Svenska kyrkans ärkebiskop, Antje Jackelén, och föreståndaren för Pingst, Daniel Alm, dialogpredikade om kyrkans enhet.

Dialogpredikan mellan Alm och Jackelén i enhetens tecken

28 maj 2017

Måndagen den 29 maj hålls en unik högtidsgudstjänst i Uppsala domkyrka i reformationens tecken. För första gången kommer Svenska kyrkans ärkebiskop och föreståndaren för Pingst att dialogpredika.

Kyrkorna i gemensam bön inför Pingst

25 maj 2017

När människor ber samma bön skapas en god atmosfär. Kyrkorna i Varberg och Sveriges kristna råd inbjuder alla att be samma bön inför pingsten. Detta är ett initiativ som inleddes 2013 och som sedan fortsatt. Bönen finns översatt till tolv olika språk. Ta del av bönen och dela den med andra!

Kyrkorna skriver öppet brev till Migrationsverket om konvertiter

Sveriges kristna råd skriver idag ett öppet brev till Migrationsverket om myndighetens bemötande av kristna konvertiter när asylansökan utreds. I brevet ger kyrkorna tre konkreta förslag till Migrationsverket.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page