Aktuellt

Dialogpredikan mellan Alm och Jackelén i enhetens tecken

Publicerad den 19 april 2017

Måndagen den 29 maj hålls en unik högtidsgudstjänst i Uppsala domkyrka i reformationens tecken. För första gången kommer Svenska kyrkans ärkebiskop och föreståndaren för Pingst att dialogpredika.

Kondoleansbrev till Koptiska ortodoxa kyrkan i Sverige

Publicerad den 9 april 2017

Två kyrkor i Egypten utsattes under söndagen för attentat med många skadade och dödade. Attackerna var riktade mot bedjande kristna kopter. Sveriges kristna råd har skrivit ett kondoleansbrev till biskop Abakir och den Koptiska ortodoxa kyrkan i Sverige.

Uttalande från Sveriges interreligiösa råd med anledning av dådet i Stockholm

Publicerad den 7 april 2017

Sveriges interreligiösa råd skriver ett uttalande med anledning av dådet i Stockholm.

SKR på GP debatt: Skrota den tillfälliga asyllagen

Publicerad den 6 april 2017

Sveriges kristna råd skriver på debattplats i Göteborgs-Posten tillsammans med sex andra organisationer om den svenska asylpolitiken.

Juluppropet fortsätter

Publicerad den 9 mars 2017

Styrelsen för Sveriges kristna råd har beslutat att fortsätta påverkansarbetet kring Juluppropet fram till sommaren 2019, trots att själva namninsamlingen nu är avslutad. Kyrkorna vill genom Juluppropets tre krav fortsätta att påverka det politiska beslutet inför tvåårsavstämningen av de temporära asyllagarna.

SKR på Aftonbladet debatt: ”Sverige får inte svika de som söker asyl”

Publicerad den 9 mars 2017

Sveriges kristna råd skriver tillsammans med 17 organisationer på Aftonbladet debatt att regeringen måste säkerställa så att nya EU-regler inte innebär försvagade rättigheter. 

Juluppropets 79.224 namn överlämnade till Morgan Johansson

Publicerad den 7 februari 2017

På tisdagen mötte kyrkoledare migrationsminister Morgan Johansson på Rosenbad för att överlämna de 79.224 insamlade namnen för Juluppropet.

Juluppropet överlämnas till Morgan Johansson

Publicerad den 1 februari 2017

Tisdagen den 7 februari överlämnas de insamlade namnen för Juluppropet till migrationsminister Morgan Johansson (S). Totalt har 70 150 skrivit under uppropet som lanserades i mitten av december.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page